Algemeen

Iedereen is welkom: Open Huis Drenthe College woensdag 13 april

Regio – Drenthe College houdt op woensdag 13 april een extra Open Huis. De mbo-school opent de deuren in Emmen, Assen en Meppel van 16.00 tot 20.00 uur. Studiekiezers kunnen zich van tevoren aanmelden via www.drenthecollege.nl/events.

 

Vanwege het vervallen van de coronamaatregelen hoeven bezoekers zich niet meer aan tijdsloten te houden. Zo is er weer alle tijd en gelegenheid om in de schoolgebouwen rond te lopen, (praktijk)lokalen te bezoeken en in gesprek te gaan met docenten en studenten. Ook familieleden en/of vrienden van studiekiezers zijn van harte welkom. Toekomstige studenten die tijdens de pandemie hun opleiding kozen, kunnen nu hun locatie alsnog live bekijken. Let op! De locatie aan de Vledderstraat 3D in Meppel, waar Entree-opleidingen (niveau 1) en de Sprinthavo wordt aangeboden, is open van 16.00 tot 18.00 uur.

 

Meer dan een diploma
Voor jongeren die meer in hun mars hebben en/of na het mbo-diploma willen doorstromen naar het hbo is er de Beroepshavo. In Meppel kun je bij Business College extra havocertificaten Economie en Wiskunde A halen en in Assen is er de Beroepshavo Welzijn. Hier heb je de mogelijkheid om naast je mbo-diploma drie tot vijf havocertificaten te halen. Verder is er aandacht voor DC+. Dit zijn extra activiteiten naast je mbo-opleiding. Denk bijvoorbeeld aan Internationalisering, Topacademie, Skills Heroes – vakwedstrijden voor het mbo – en DC Fit.

Bij Drenthe College zijn er ook tal van mogelijkheden op het gebied van om- en bijscholing. Nieuw is bijvoorbeeld het omscholingstraject mbo-Verpleegkundige, waarin zij-instromers werken en leren kunnen combineren en in drie jaar hun mbo-diploma niveau 4 kunnen halen.

 

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op drenthecollege.nl/studiekeuze. Bekijk de virtuele rondleidingen van de DC-locaties, kom in contact met studenten, lees ervaringsverhalen of doe de beroepskeuzetest. Ook is het mogelijk om op werkdagen van 08.00 tot 16.30 uur contact op te nemen met het Infoteam via info@drenthecollege.nl, 0800-8812345 (gratis), WhatsApp: 06 30229732 of via de live-chat op drenthecollege.nl.

Geef een reactie