Hoogeveen zaterdag herstelt zich tegen Avereest

HOOGEVEEN – Hoogeveen zaterdag herstelde zich van de 5-0 nederlaag van vorige week tegen Nieuwleusen. Thuis tegen runner-up Avereest kwam het geen moment in de problemen en werd er met 2-0 gewonnen.

“De trainer gaf ons vooral de opdracht mee om het plezier weer terug te vinden. Dat ontbrak er de laatste wedstrijden aan”, deelde Jan ten Cate na afloop de woorden van Hoogeveen-trainer Niels van ’t Hoog.

Dat plezier kwam er uiteindelijk zeker qua resultaat. Voor het publiek viel er echter niet heel veel te genieten. Dat kwam ook doordat Avereest de hooggespannen verwachtingen niet waar kon maken. De ploeg van trainer Stef Lamberink liet eigenlijk geen moment zien dat het echt gelooft in het winnen van de tweede periodetitel en creëerde nauwelijks iets. Dat laatste was misschien ook wel de verdienste van de defensie van Hoogeveen, die weer compleet was.

Openingstreffer

Hoogeveen zelf was het meeste in balbezit en dat werd na ruim een half uur beloond met de openingstreffer. Een voorzet van Ruben de Haas werd eerst door Jan ten Cate op de paal gekopt, waarna het in de rebound alsnog raak was. Het was één van de spaarzame hoogtepunten in de eerste helft.

Levendiger

In de beginfase van de tweede helft werd het wat levendiger. Hoogeveen begon steeds beter te spelen en kreeg via Marco Santing, Ismail Uçan en Jan ten Cate drie grote mogelijkheden. Het laatste zetje werd echter niet gegeven, waardoor de gasten uit Balkbrug nog lang mochten hopen op een beter resultaat. Tot twintig minuten voor tijd Ismail Uçan wel doeltreffend was. Opnieuw was Ruben de Haas de man van de assist.

Tevreden gevoel

Jan ten Cate keek na afloop met een tevreden gevoel terug. “We waren aan de bal de laatste tijd niet goed, terwijl we hert juist van het voetballen moeten hebben. Hier hebben we ook over gesproken en we waren ons ervan bewust dat we weer ons oude spelletje moesten oppakken. Ik denk dat we vandaag voorzichtig een eerste stap hebben gezet, maar het moet absoluut nog beter. Als we iets scherper zijn win je hier met grotere cijfers. Het begin is er echter weer.” Verslag, samenvatting en reacties: Gerjo Stegeman – Foto’s: Albert Stegeman

Deel dit bericht!

Geef een antwoord