Politiek

CDA wil veiligheids- en snelheidbeperkende maatregelen op het traject Boekweitlaan, Buizerdlaan, Lomanlaan

CDA wil dat er binnen afzienbare tijd veiligheids- en snelheidsbeperkende maatregelen worden genomen op het traject Boekweitlaan, Buizerdlaan, Lomanlaan. CDA heeft hiervoor een motie opgesteld die zal worden behandeld in de raadsvergadering op donderdag 7 april aanstaande.

CDA Hoogeveen heeft in de week van 28 februari tot 4 maart jongstleden de ‘Week van de veiligheid’ georganiseerd. In het kader daarvan hebben een aantal CDA-ers met een  buurtbewoonster over de verkeersveiligheid rondom de Boekweitlaan gesproken. De actiegroep Voor een veilige Boekweitlaan, waarvan deze buurtbewoonster deel uitmaakt, is een petitie gestart welke op dit moment online al zo’n 300 keer ondertekend is en fysiek al zo’n 700 keer ondertekend is.

Er wordt vaak te hard gereden op de Boekweitlaan met gevaarlijke situaties tot gevolg. Gevaarlijke situaties voor de automobilisten maar ook voor de gebruikers van het naastgelegen fiets- en voetpad. Daarnaast is veilig oversteken tijdens de ochtend-, middag- en avondspits bijna onmogelijk.

“Het beeld van een onveilige Boekweitlaan wordt bevestigd door de verkeersveiligheidsrapportage BLIQ voor de gemeente Hoogeveen betreffende de periode 2017 tot en met 2021” aldus CDA raadslid Aaf-Tineke Bisschop. Bisschop vervolgt: ”Uit deze rapportage blijkt dat het traject Boekweitlaan, Buizerdlaan, Lomanlaan op de eerste plaats staat van meest onveilige trajecten in de gemeente Hoogeveen. Zowel de Provincie Drenthe als het Rijk hebben de gemeente Hoogeveen een subsidie toegekend voor aanpassingen van wegen die leiden tot een veiligere situatie. Daarom is dit een goed moment om een start te maken met veiligheids- en snelheidsbeperkende maatregelen op niet alleen de Boekweitlaan maar ook op de Buizerdlaan en Lomanlaan.”

Een gedachte over “CDA wil veiligheids- en snelheidbeperkende maatregelen op het traject Boekweitlaan, Buizerdlaan, Lomanlaan

  • Zet er dan meerdere flitspalen neer. Laat de overtreders maar betalen. Door snelheidsbeperkende maatregelen betalen u en ik ook mee.

Geef een reactie