Algemeen

Politieke lobby voor sportvisie en nieuwe sporthal Hollandscheveld in volle gang

Hollandscheveld – Het is alweer enige tijd geleden dat er een artikel in Pr8veld stond over de voortgang van de sportvisie en een nieuwe sporthal in Hollandscheveld. Hierbij een update.

 

Alle sportverenigingen hebben zich verenigdom zich hard te maken voor een sportvisie en een nieuwe sporthal in Hollandscheveld. Daarvoor zijn diverse redenen aangevoerd, een greepje hieruit:

  • Het bouwjaar van de huidige sporthal is 1980. Hiermee is de sporthal inmiddels 42 jaar oud en tegen de tijd dat er een nieuwe sporthal gerealiseerd is, circa 45 jaar oud. Daarmee zal de sporthal (bijna) afgeschreven zijn. Er staat een groot onderhoud op stapel van circa 1,5 miljoen euro. Weggegooid geld, want de functionaliteit wordt er niet door verbeterd.
  • De functionaliteit laat gedeeltelijk te wensen over. De muren staan erg dicht op het speelveld waardoor er geen ruimte is voor warm- en uitlopen en een jurytafel in de zaal. Dit kan onveilig zijn.
  • Diverse verenigingen komen in de winter zaaluren tekort, de zaal zou eigenlijk een halve zaal groter moeten zijn. Nu moeten we soms uitwijken naar andere zalen buiten Hollandscheveld en/of traint/speelt de jeugd minder dan gewenst. Dit terwijl sporten gezond is en verbroedert.
  • Hollandscheveld groeit bovendien, waardoor de vraag naar zaaluren verder zal toenemen.
  • De zaal kan geschikter gemaakt worden voor tennis(onderdelen).
  • Hollandscheveld is op zoek naar woningbouwgrond, iets wat integraal meegenomen kan worden in de gehele planvorming.
  • Ook buitensport accommodaties van enkele sportclubs, met name korfbalvereniging HHV, zijn verouderd. Door een goede visie op sport, kunnen ruimten gedeeld en efficiënter gebruikt worden. Mogelijk zouden bijvoorbeeld de zaalkantine en -kleedkamers ook gebruikt kunnen worden als veldvoorzieningen voor HHV en HTC. Op deze manier zijn deze voorzieningen het jaardoor in gebruik in plaats van gedeeltelijk en deel je ruimten, wat de exploitatie en onderhoudskosten ten goede komt.

 

Het idee is dan ook om op basis van een gezamenlijke sportvisie te werken aan een toekomstbestendig plan waarin de individuele wensen van alle sportclubs en het gezamenlijke belang worden meegenomen. Onderdeel hiervan is het in verschillende scenario’s afwegen van diverse locaties. Omdat iedere sportclub zijn eigen vraagstukken heeft, is het belangrijk dat het plan gefaseerd kan worden uitgevoerd; pas wanneer men het er aan toe heeft.

 

De afgelopen maanden hebben wij als werkgroep diverse politieke partijen, de wethouder en ambtenaren mogen spreken om hen te overtuigen van het nut en de noodzaak van een goede sportvisie en sporthal in Hollandscheveld. Daar is veel gehoor aan gegeven, men erkent het vraagstuk. Op het moment van schrijven van dit artikel staan de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur (en zijn deze al geweest als dit gepubliceerd wordt). Enkele partijen hebben dit vraagstuk opgenomen in het verkiezingsprogramma. Ons doel is dat er in de voorjaarsnota budget vrijkomt om de haalbaarheid van dit initiatief in samenwerking met de gemeente te onderzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen