Festen in De Tamboer

Hoogeveen – Festen treft je als een mokerslag met de nieuwe, zwart komische scriptbewerking door Peter Heerschop. Han Römer, als de pater familias, Peter Heerschop en Viggo Waas spelen de sterren van de hemel, woensdag 6 april, in De Tamboer. Drama en humor gaan soepel samen in deze aangrijpende voorstelling. Door de bijzondere mix van cabaret en toneel slingeren emoties meedogenloos de zaal in. De topcast wordt gecomplementeerd met; Bas Hoeflaak, Genio de Groot, André Dongelmans, Stephanie Louwrier, Vincent Croiset en Maartje van de Wetering. Keihard lachen met een huilend hart.

 Voor wie het verhaal niet (meer) kent: familieleden komen vrolijk bijeen om de verjaardag van vader te vieren. Verloren zoon duikt op en houdt een speech tijdens het diner. De feestelijke avond verandert in een slagveld. Met deze topcast belooft dat een boeiende avond te worden.
Voor tickets en info: www.detamboer.nl

Als bijlage van de mail is toegevoegd een rechten vrij interview, zowel een lange als een korte versie, deze kunt u naar wens kunt gebruiken voor uw artikel.
Recensies

««« de Volkskrant
“sterk spel van Croiset en Römer.”

“het contrast tussen de uitbundige feeststemming en de pijn van een jarenlang trauma, dat allemaal veroorzaakt een zindering door de zaal. Ademloos kijken. Kippenvel.”

“In een nieuwe toneelbewerking van Peter Heerschop blijkt nog eens hoe ijzersterk het simpele verhaal van Festen is.”

«««« De Telegraaf

“Drama doorspekt met grappen en grollen.”
“Doorspekt met grappen en grollen (..) worden de genres cabaret en drama moeiteloos met elkaar gemixt.”
“zo krijgt Han Römer alle ruimte om de nietsontziende pater familias die steeds meer zijn grip op de situatie verliest, prachtig schrijnend te portretteren.”

 

Festen
met Thijs Römer, Viggo Waas, Peter Heerschop e.a.
woensdag 6 april | 20.00 uur | Toneel
Kaarten zijn verkrijgbaar via detamboer.nl.

Foto: Retatchi-Amsterdam-bewerking-en-Michele-Secchi-fotografie

Deel dit bericht!

Geef een antwoord