SCN maakt einde aan zegereeks DKB

Dinsdagavond heeft SCN een einde gemaakt aan de zegereeks van vijf overwinningen van DKB. In een wedstrijd die twee gezichten kende, kwam het hoogtepunt op naam te staan van Jeffrey Marissen. Hij bepaalde in de 89e minuut op schitterende wijze de eindstand op 1-1.

Op het kunstgrasveld in De Krim stond dinsdagavond de derby tussen DKB en SCN op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd hoopte de thuisclub haar zesde overwinning op rij te boeken, terwijl SCN zich wilde herpakken na de uitglijder tegen SV Mussel van afgelopen weekend.

DKB opent de score

DKB had de eerste helft het betere van het spel en kwam na ruim een kwartier spelen op voorsprong. Na balverlies op het middenveld van SCN werd rechtsbuiten Jay van der Wetering de diepte ingestuurd. Hij kapte de bal vervolgens af naar zijn linkerbeen en schoot het leer langs doelman Leon Reitsema, 1-0. Na de openingstreffer behield de thuisploeg het veldoverwicht. DKB legde van achteruit een verzorgd positiespel op de mat, maar deed dit zonder direct gevaar voor het doel te stichten. De kansen die de thuisploeg kreeg kwamen voornamelijk voort uit slordigheden in de opbouw van SCN. Gelukkig voor de bezoekers stond doelman Leon Reitsema sterk te keepen waardoor de 1-0 op het scorebord bleef staan.

Sterke tweede helft SCN

Het publiek kreeg in de tweede helft een heel andere wedstrijd te zien. DKB kreeg de druk er niet meer goed op waardoor SCN met goed veldspel beter in de wedstrijd kwam en ook enkele kansen kreeg. De eerste kans was voor Danny Kuiper. Hij ontving de bal in de zestien van Stefan Bruinsma, maar zijn inzet ging hoog over. Niet veel later was SCN via Jeffrey Marissen en Patrick Aasman opnieuw dicht bij de gelijkmaker. Beide spelers werden vanuit het middenveld de diepte ingestuurd, maar bij de afronding bleek doelman Ryan van der Wetering tweemaal een sta in de weg. Naarmate de tweede helft vorderde nam SCN meer risico waardoor er grotere ruimtes voor DKB in de omschakeling kwamen. Echter wist de thuisploeg hier mede door goed keeperswerk van Leon Reitsema en gebrek aan scherpte niet van te profiteren. De 1-0 bleef lang op het scorebord staan en de gemiste kansen leken SCN fataal te worden, totdat in de 89e minuut op schitterende wijze alsnog de gelijkmaker viel. Jeffrey Marissen kreeg de bal op een meter of twintig iets achter zich in de lucht. Marissen nam de bal met de hak over zich heen mee en volleerde deze vervolgens buiten bereik van Ryan van der Wetering in het net, waarmee hij de eindstand op 1-1 bepaalde.

Hekkensluiter op bezoek

Aanstaande zaterdag 14:30uur ontvangt SCN op sportpark Nieuwlande hekkensluiter Tiendeveen. Eerder dit seizoen stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar. Toen won SCN verdiend met 0-3, maar kwam het vlak na rust goed weg nadat een treffer van Tiendeveen ten onrechte werd afgekeurd.

DKB – SCN: 1-1. Scoreverloop: 16e Jay van der Wetering 1-0, 89e Jeffrey Marissen 1-1.