Weinig vis maar Peter de Lange wint

Hoogeveen: HSV Het Vette Baarsje had een parcours uitgezet aan het Linthortst Homankanaal nabij Beilen. De wedstrijdcommissie heeft gekozen voor een extra grote onderlinge afstand.

Vanwege de warmte hadden meerdere visser zich afgemeld. De wedstrijdvissers zitten graag op een grote afstand van elkaar. Wel moesten enkele vissers zelfs het water in om de vele planten te verwijderen. Gezien de temperatuur was dit geen probleem. Planten staan soms vijf tot 6 meter van uit de oever in het water. Als je deze laat staan kun je nooit de vissen binnen halen aan een vis lijntje. Als je dit gelijk na de loting, ruim 1 uur voor aanvang van de wedstrijd, gaat doen is dat voor de visstek niet erg. Er stond een mooie stroming in het water vanwege het oppompen van het water door de waterschappen. Dit is op zich altijd goed voor de visserij. De vis moet meer energie steken in het zwemmen en krijgt daardoor normaal gesproken ook meer zin in eten. Zelfs bij het aanbieden van het aas krijg je vaak snellere aanbeten. De gedachte van de vissers is dat de vis sneller moet toehappen om het aas te kunnen pakken.

Tijdens deze wedstrijd was blijkbaar alles anders. De aanbeten bleven op de meeste stekken uit. Kreeg je wel beet dan was het vaak even nippen aan de maden en weg was de vis weer. Na het ophalen bleek dat de punt van de made lichtelijk aangebeten was. Op de kopplekken bleek het toch beter te gaan. Peter de lange wist met 3020 gram de wedstrijd op zijn naam te zetten. 2e Wander rotmensen 2040 gram 3e Rudy Pater 1500 gram. 4e Henk Koekkoek 1200 gram 5e Albert Smid 1120 gram.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord