SV Mussel troeft SCN op felheid af

SV Mussel heeft afgelopen zaterdag in eigen huis tegen SCN een verdiende 2-1 overwinning geboekt. SCN kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar legde het uiteindelijk qua felheid af tegen een strijdvol Mussel.

Het strijdplan van SV Mussel was vanaf minuut één duidelijk. In balbezit nam de ploeg geen risico en speelde het de lange bal op de grote Lars Hemmes om van daaruit verder te voetballen. In balverlies zetten de Groningers hoog druk om zo SCN niet in haar positiespel te laten komen. Het resultaat was dat beide ploegen veel de lange bal hanteerden waardoor het publiek maar nauwelijks werd vermaakt.

SCN op voorsprong

Door het goed uitgevoerde strijdplan van SV Mussel kwam de wedstrijd maar moeizaam tot ontbranding. Er moest dan ook een standaardmoment aan te pas komen om voor enig spektakel te zorgen. In de 14e minuut werd een hoekschop van Marco Bruinsma in eerste instantie nog weggekopt, maar in tweede instantie kon Bruinsma de bal opnieuw inbrengen waarna spits Stefan Bruinsma knap raak kopte, 0-1. Na de openingstreffer veranderde het wedstrijdbeeld niet en ging Mussel met veel inzet en strijdlust op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er in de 22e minuut ook bijna, maar aanvoerder Lars Hemmes kopte de bal op de paal. In de 40e minuut kreeg de thuisploeg opnieuw een mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar ditmaal kopte Paul Hidding de bal nipt over.

Loon na werken

In de tweede helft creëerden de Groningers in eerste instantie zelf weinig kansen, maar had het de druk er goed opzitten bij SCN. De bezoekers kwamen helemaal niet meer aan voetballen toe en de persoonlijke duels werden vrijwel allemaal verloren. In het laatste kwart van de wedstrijd werd Mussel eindelijk beloond voor de strijdlust die ze leverden. In de 70e minuut kwam Mussel op gelijke hoogte. De linksbuiten van de thuisclub kwam na een goede combinatie het strafschopgebied in en schoof de bal in de korte hoek langs doelman Leon Reitsema. SCN leek van slag te zijn want nog geen twee minuten later kreeg de ploeg opnieuw een treffer om de oren. Na een aanval van Mussel kreeg SCN de bal niet uit het strafschopgebied. Nummer 9 Paul Hidding was het alertst op de situatie en schoot de bal van dichtbij in het dak van het doel, 2-1. SCN was vervolgens niet meer in staat om de stand om te draaien waardoor het met lege handen huiswaarts keerde.

Dinsdagavondwedstrijd

SCN zal zich snel moeten zien te herpakken van deze nederlaag want dinsdagavond 20:00uur wacht alweer de volgende wedstrijd. De ploeg van trainer Bart Smid gaat dan op bezoek bij de nummer drie DKB, dat met vijf overwinningen op rij in uitstekende vorm verkeert.

SV Mussel – SCN: 2-1. Scoreverloop: 14e Stefan Bruinsma 0-1, 70e Onbekende Speler 1-1, 72e Paul Hidding 2-1.