Noordscheschut weet ook dit weekend geen punten te pakken (volledig verslag)

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut ook deze speelronde geen punten kunnen pakken in de Hoofdklasse B. De ploeg van Marc van Meel bleef lang in de wedstrijd. Maar stond na het laatste fluitsignaal andermaal met lege handen.

Door Ryan Prins

Noordscheschut begon  goed. In de 1e minuut pikte Danny Kiekebelt pikt de bal op het middenveld op en speelde Nick Koster in. Koster werd hardhandig ondersteboven gekegeld. De toegekende vrije bal, vanaf  20 meter, belandde in de muur. In de tegenstoot brak Buitenpost uit. Via de rechterflank werd Rolf Dijk gevaarlijk. Hij stuitte echter  op doelman Roy Boertien. Hierna volgde een flinke serie corners voor de gastheren. Deze werden keer op keer gevaarlijk ingedraaid bij de eerste paal. Deze ballen konden ternauwernood  worden verdedigd door de verdediging en Boertien.

Na een kleine tien minuten spelen bracht Kiekebelt met een hoge terugspeelbal doelman Boertien in de problemen. De toegekende indirecte vrije trap werd tot tweemaal toe in de kiem gesmoord. Aan de andere zijde werd een kiezelharde inzet van Kiekebelt met een katachtige reflex uit de hoek getikt.

Na een klein half uur spelen dook Koster, na een lange bal van Ton Kamping, vrij op voor de keeper. Koster mikte echter langs de verkeerde kant van het aluminium. Op slag rust een zelfde mogelijkheid aan de andere zijde van het speelveld. Ditmaal kwam Boertien als winnaar uit de bus op een één tegen één situatie.

De eerste goede mogelijkheid na rust was voor de bezoekers. Een snel genomen vrije bal van Kiekebelt belandde voor de voeten van Koster. Maar diens volley scheerde rakelings over de deklat. Noordscheschut kwam goed uit de kleedkamer. Want enkele minuten later ging een doelpoging van Robin Sikken voorlangs.

Na ruim een uur spelen kwam de thuisploeg echter toch op voorsprong. Een scherp aangesneden corner werd de doelmond binnen gekopt. En het speeltuig werd door aanvoerder Berend Schootstra binnengeschoten.  Aan de andere zijde leek Noordscheschut recht te hebben op een strafschop. Maar de leidsman vond de overtreding binnen de beruchte lijnen te mild voor een strafschop.

Een kwartier voor tijd leek Buitenpost de wedstrijd in het slot te gooien. Een eerste inzet kon nog van de lijn worden gekeerd door Kamping. Maar in de rebound tekende Max Huiskamp alsnog de 2 – 0 aan. Na deze treffer lukte het Noordscheschut niet om gevaarlijk te worden. Ondanks de opportunistische speelwijze, wist men amper iets te creëren. In de absolute slotfase kreeg men nog wel een grote kans om de spreekwoordelijke eer te redden. De ingevallen, van een blessure herstelde, Robbert-Jan Hamberg bracht na een spectaculaire rush het speeltuig voor op Danny Bouwman. Maar diens kopbal verdween jammerlijk over het doel.

Noordscheschut andermaal met lege handen. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen, in de thuiswedstrijd tegen DETO uit Vriezenveen.