Soulzanger Malford Milligan and The Southern Aces in De Tamboer

Hoogeveen – De Amerikaanse zanger Malford Milligan staat donderdag 31 maart met zijn band The Southern Aces in De Tamboer. In zijn show I Was A Witness vertelt hij over het opgroeien als zwarte albino in een gesegregeerd Texas, waarbij hij zijn stem vond in de soul en blues. Kaarten zijn verkrijgbaar via detamboer.nl.

 

Malford Milligan

Door zijn krachtige, hese stem en zijn indrukwekkende voorkomen wordt Malford Milligan vaak vergeleken met soul iconen als Otis Redding en Al Green. In de jaren ’90 was de zanger de frontman van de ‘all-star band’ Storyville die hij samen met Double Trouble, de ritmesectie van Stevie Ray Vaughan, oprichtte. De zanger werd door de jaren heen maar liefst 8 keer bekroond tot beste vocalist bij de Austin Music Awards. En nu komt hij samen met The Southern Aces, bestaande uit Roel Spanjers, Fokke de Jong, Jack Hustinx, Roelof Klein en Eric van Dijsseldonk, naar Hoogeveen.

I Was A Witness

Gevoed door de lockdown en geïnspireerd raciale kwesties die hij ervoer tijdens zijn jeugd en leven, schreef Malford Milligan zijn meest introspectieve album ooit, I Was A Witness. Zelden zijn indringender platen gemaakt. De zanger sprak nooit over de pijn van raciale kwesties die hij ervoer tijdens zijn jeugd en leven. Op 62-jarige leeftijd durft hij deze verhalen eindelijk te delen in het theater. Onder begeleiding van zijn vaste band The Southern Aces speelt Malford zijn muziek. Hij vertelt anekdotes over pijn en verdriet, maar vooral ook over hoop, inspiratie en liefde.

Malford Milligan & the Southern Aces
I Was A Witness
Donderdag 31 maart 20.30 uur

Deel dit bericht!

Geef een antwoord