De punten worden wederom verdeeld door Hollandscheveld en Vitesse

De uitwedstrijd in Vitesse eindigde en 2-2 en ook vandaag moesten beide ploegen genoegen nemen met 1 punt. Het eerste kansje van de wedstrijd was voor vv Hollandscheveld.  Maar de voorwaartsen van Hollandscheveld speelden de bal te lang rond en verzuimden te schieten.
Even later een te zachte pass van Lennard Vos die onderschept wordt door een speler van Vitesse, gelukkig was deze onzorgvuldig in de afwerking en schoot ver naast.
Roy Strijker ziet Robin Bijl positie in nemen voor het doel en legt de bal breed, helaas stond Robin buitenspel.
Na een half uur spelen, waarin beide ploegen nog niet echt gevaarlijk waren geweest, opende Vitesse de score. De bal werd over keeper Lennard Vos heen gelobt, 0-1.
Enkele minuten later weer een kans voor Vitesse, maar nu werkt Lennard Vos de bal achter. Uit de corner kwam geen gevaar.
Roy Strijker probeert dan een afstandsschot, maar dit verrast de keeper van Vitesse niet.
Vitesse heeft overwicht in de eerste helft en wordt net voor rust nog twee keer gevaarlijk. Een goede redding van Lennard Vos voorkomt de 0-2 en op slag van rust een grote kans van Vitesse, maar deze wordt over geschoten.
Na rust een aantrekkelijke tweede helft, waarin de beide ploegen aan elkaar gewaagd waren en er over en weer kansen kwamen.
Lennard  Vos komt ver zijn doel, maar krijgt de bal niet weg. Dan gooit Thom Koopman zijn lichaam voor de bal en komt de afvallende bal voor de voeten van een speler van Vitesse, hij schiet over.
Aan de andere kant probeert Maykel Mol het met een afstandsschot over de grond, deze gaat net naast.
In de 58e minuut een pass van diezelfde Maykel Mol op Kevin Span. Kevin loopt op met de bal en met zijn laatste krachtsinspanning krijgt hij de bal voor. Een moeilijke bal, maar Robin Bijl weet hier wel raad mee en scoort de gelijkmaker 1-1.
Dan een corner voor Vitesse en een redding van Lennard Vos, de spelers van Vitesse juichen al, omdat hun van mening waren dat de bal over de lijn was, maar de scheidsrechter wuift dit weg.
Dan een sterke fase van de thuisploeg. Roy Strijker stoort goed, veroverd de bal en het is Robin Bijl die naast schiet. Dan Mike de Jonge sterk aan de bal, hij draait weg bij zijn tegenstander. Maar ook zijn schot mist richting en gaat naast. Roy Strijker kopt de bal vanuit een corner op de paal.
Maar dan twee kansen voor Vitesse. Een schot net over en niet veel later verdwijnt de bal net naast het doel.
Een vrije trap voor Vitesse op zo’n 20 meter, goed geschoten maat een prima redding van Lennard Vos.
Aan de andere kant weer pech voor Roy Strijker, weer ziet hij zijn kopbal op de paal belanden. Na een overtreding op Mike de Jonge, neemt Roy Strijker de vrije trap. Een goede poging, maar de keeper weet de bal net over het doel te werken. En in de 90e minuut nogmaals een grote kans voor Roy Strijker, alleen op de keeper af schiet hij naast. Dit had de 2-1 moeten zijn, maar gezien de gehele wedstrijd is een 1-1 terechte uitslag.
Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Lutten op het programma, aanvang 14.30 uur. Door Jessica Mol