Dames Hollandscheveld boeken klinkende overwinning op ACV

Assen – na de midweekse overwinning op VVAK, stond zaterdag ACV vrouwen 3 op het programma. En hoewel Hollandscheveld wist te winnen tegen VVAK, was het spel nog niet perfect. De ploeg van Henry Strijker heeft het zichzelf de laatste wedstrijden te moeilijk gemaakt. Nu is ACV niet direct een tegenstander die het de ploeg lastig zal maken, maar de Assenaren wisten vorige week wel hun eerste overwinning van het seizoen te boeken. Zij zouden daarom maar al te graag hun succes een vervolg willen geven.

Maar die droom kon de thuisploeg al snel laten varen. Na zes minuten spelen wist Milady van Dalen de bal over de keepster heen te wippen en daarmee de score te openen. Hoewel Hollandscheveld daarna wel de betere van de twee partijen was, lieten ze ACW toch terug in de wedstrijd komen. Hollandscheveld had moeite om de bal goed in bezit te houden waardoor ACW voetballend beter voor de dag kon komen. Tot echte grote kansen leidde dat niet, maar het liet wel zien dat Hollandscheveld nog niet echt geleerd had van de eerdere wedstrijden. Gelukkig wist Sabrina van Nuil na iets meer dan een half uur spelen de score te verdubbelen. Hiermee leek de overwinning al veilig te zijn. De ploeg uit Assen heeft namelijk moeite met scoren en om een verschil van twee punten weg te poetsen lijkt daarom op voorhand ook iets te veel gevraagd. Na de 0-2 leek Hollandscheveld ook weer wat meer in de vorm van voor de winterstop te geraken. Het spel was nog niet goed, maar je zag duidelijk een verbetering. Met nog een minuut te spelen wist Milady haar tweede goal van de dag op haar naam te zetten. De goal was eigenlijk bedoeld als voorzet, maar desalniettemin was het wel welkom. Nog geen minuut later wist zij ook de 0-4 te scoren en dit zou dan ook meteen de rust stand worden.

Na rust kreeg ACW een grote kans om ook op het scoreformulier te belanden. Echter werd het schot gekeerd door de onderkant van de lat. Het verdere verloop van de wedstrijd was eigenlijk voortzetting van de eerste helft. Hollandscheveld was aanvallend sterker en met name Milady was moeilijk af te stoppen. Het was daarom ook niet vreemd dat zij voor de vierde maal de bal in het net wist te werken en daarmee de score op 0-5 bracht. Met nog tien minuten te spelen kwam ook Iris Bekelaar op het scoreformulier te staan. Zij wist een corner van Sabrina op waarde in te schatten en de bal in het doel te koppen. De 0-7 kwam overigens op deze zelfde Sabrina te staan die daarmee haar seizoenstotaal op twintig doelpunten wist te brengen! Het slotakkoord was voor Indy Strijker. Zij wist in de slotminuut de 0-8 op haar naam te zetten nadat ze de bal kreeg aangespeeld van Sabrina.

Met deze overwinning heeft de ploeg laten zien dat ze de vorm langzaam weer weten te herpakken. Het is in ieder geval een goede boost voor het zelfvertrouwen en dat kunnen ze weer meenemen naar de volgende wedstrijd tegen Drenthina. Verslag en foto : Remco Bos