Hoogeveen hard onderuit bij Nieuwleusen

Koploper Nieuwleusen verloor dit seizoen alleen nog maar van Hoogeveen. Zaterdag maakte het in de return echter korte metten met de ploeg van trainer Niels van ’t Hoog. Hoogeveen had niets in te brengen en verloor kansloos met 5-0.

Hoogeveen moest het doen zonder de sterkhouders Andy Kreeft, Saroney Vreeling (beiden geschorst) en Sander van Veen. Laatstgenoemde is er waarschijnlijk enkele weken uit. Niels van ’t Hoog moest hierdoor noodgedwongen afwijken van het tweespitsensysteem.

Ongelukkige botsing

Tot overmaat van ramp viel na acht minuten ook Raymond Slot geblesseerd uit. De doelman kwam ongelukkig in botsing met Randy Vink. Zijn vervanger Edwin Santing moest vervolgens een paar minuten later de bal uit het net halen. Een voorzet van Thomas Koobs kon worden binnen gewerkt door Bas Evenboer.
Hoogeveen leed vervolgens veel balverlies en creëerde helemaal niet voorin. Nieuwleusen was dan ook de betere, maar werd ook maar sporadisch gevaarlijk. Reinier Meijerink was nog het dichtst bij een treffer. De aanvoerder schoot een vrijetrap op de paal.

Korte metten

In de tweede helft maakte de thuisploeg korte metten met Hoogeveen. Randy Vink schoot nog op de lat, maar na tien minuten was het Roy Bollemaat die wel wist te scoren. In het laatste kwartier werd het verschil met Hoogeveen vervolgens echt duidelijk. Daar waar Niels van ’t Hoog nauwelijks wisselmogelijkheden had die voor een ommekeer konden zorgen, bracht zijn collega Jeroen Elzinga drie spelers binnen de lijnen die alle drie ook nog eens scoorden.
Eerst was het Stijn Hoekstra die van afstand mocht aanleggen en Santing het nakijken gaf. De fraaiste treffer kwam echter op naam van Jille Brinksma, die een prachtige aanval doeltreffend afrondde. Diezelfde Brinksma verzuimde vervolgens nogmaals te scoren, maar zag dat Mark de Weerd vlak voor tijd wel doen.

Goede zaken

De thuisploeg deed hierdoor goede zaken en zag het gat met achtervolger ZZVV groeien tot tien verliespunten. Hoogeveen zal zich moeten richten op een periodetitel. Zaterdag wacht thuis Avereest dat eerder met 6-0 werd verslagen, maar nu volop in de race is om de tweede periodetitel. Verslag, samenvatting + reacties: Gerjo Stegeman – Foto’s: Albert Stegeman

Geef een reactie