Algemeen

Annemieke Smit nieuwe regiodirecteur Alfa-college Hardenberg & Hoogeveen

Hardenberg/ Hoogeveen – Annemieke Smit is sinds 14 maart 2022 de nieuwe regiodirecteur van het Alfa-college in Hardenberg en Hoogeveen, met als primair aandachtsgebied Hardenberg. Met deze benoeming volgt zij Jurgen Grobbee op die vorig jaar een overstap maakte als directeur naar een andere locatie. Jan Berend van Wijk, regiodirecteur Hoogeveen, heeft de afgelopen periode de taken van Jurgen overgenomen en zal deze nu overdragen aan Annemieke.

Enno van der Werff, lid College van Bestuur: “Het Alfa-college zet zich met haar partners volop in voor een sterke regio. Dat doen wij door middel van scholing van onze jonge studenten en ook op het gebied van om- en bijscholing van de 20-70 jarigen. In een tijd van technologische veranderingen, de energietransitie en veranderende arbeidsmarktvraagstukken, merken we dat de behoefte naar goede scholing en naar bij- en omscholing enorm toeneemt. We hebben er volop vertrouwen in dat het Alfa-college met de komst van Annemieke verder kan bouwen aan de interne en externe ontwikkelingen die in in de regio Hardenberg de afgelopen tijd succesvol zijn ingezet.”

Annemieke Smit heeft bedrijfseconomie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 2018 was ze voorzitter Raad van Bestuur van Yorneo. Annemieke heeft veel directie- en bestuurservaring opgedaan in de jeugdzorg. Daarnaast is ze toezichthouder bij Kits Primair en maatschappelijk actief in de gemeente Aa en Hunze, waar ze samen met haar partner en vijf kinderen woont.

Annemieke Smit zal het Alfa-college primair vertegenwoordigen in de regio Hardenberg waarbij zij zich met name zal richten op de samenwerking met het bedrijfsleven en de overheid, de ontwikkeling van meer persoonlijke leerroutes voor studenten en het versterken van de regionale kennisinfrastructuur.

Over het Alfa-college

Het Alfa-college is een christelijk ROC met vestigingen in Groningen, Assen, Hoogeveen en Hardenberg. Binnen het Alfa-college leiden we onze circa 15000 studenten op tot mensen die weten wie ze zijn, tot goede burgers en tot goede vakmensen. We stimuleren onze studenten en medewerkers om samen met onze regionale partners een bijdrage te leveren aan een uitdagende leeromgeving , een sterke regio en een duurzame en rechtvaardige wereld. Je kunt bij ons terecht voor een mbo-opleiding, educatief traject, een bedrijfsopleiding, cursus of maatwerk.

Op de headerfoto: Annemieke Smit.

Geef een reactie

Aankomende evenementen