Miedema’s Arsenal gelijk in Champions League-kwartfinale

Woensdagavond heeft Arsenal Women Football Club, de Engelse club van Hoogeveense Vivianne Miedema, met 1-1 gelijkgespeeld in de eerste kwartfinale van de Champions League. In Londen werden de punten gedeeld tegen het Duitse VFL Wolfsburg.

Arsenal kwam na nog geen twintig minuten spelen op een 0-1 achterstand door een kopdoelpunt van Tabea Wassmuth. De Duitse aanvalster zette haar hoofd tegen een voorzet van Joelle Wedemeyer en zag haar inzet in de rechteronderhoek belanden, buiten het bereik van Arsenal-keepster Manuela Zinsberger.

Vivianne Miedema en haar ploeggenoten zetten vervolgens jacht op de gelijkmaker en waren daar meerdere keren dichtbij. Lange tijd leek het erop dat Wolfsburg de 0-1 uit het vuur zou gaan slepen, totdat Lotte Wubben-Moy in de 89e minuut voor de gelijkmaker tekende uit een strak genomen vrije trap van Tobin Heath.

Vivianne Miedema, doelpuntenmachine van de Oranje Leeuwinnen en haar club Arsenal, stond 90 minuten op het veld. Op 31 maart wordt de return gespeeld in Wolfsburg. De redactie van de voetbalweddenschappen website SOS Wedden, die onder meer wedstrijdvoorspellingen en de best beschikbare sportweddenschappen bonussen van legale goksites in Nederland publiceert, voorspelt dat het elftal van Miedema het tweede duel naar zich toe kan gaan trekken, ondanks dat het buitenshuis speelt.

Waar Miedema volgend seizoen speelt is nog onbekend. De aanvalster heeft een aflopend contract en staat in de belangstelling van diverse topclubs in het vrouwenvoetbal. De 25-jarige Miedema schreef onlangs nog geschiedenis door als eerste speelster betrokken te zijn geweest bij 100 doelpunten in de hoogste divisie van Engeland.