Dames Hollandscheveld boeken eerste overwinning 2022

Hollandscheveld – na de winterstop is het de dames van Hollandschveld nog niet gelukt om een overwinning te boeken. Na eerder gelijk te hebben gespeeld tegen Pesse volgde vorige week de pijnlijke nederlaag tegen Klazienaveen. Als Hollandscheveld mee wil blijven strijden om het kampioenschap, dan is het belangrijk om overwinningen te gaan boeken. Te beginnen met VVAK, die afgelopen woensdagavond de tegenstander was. Trainer Henri Strijker gaf aan dat zijn team goed had getraind en had op voorhand vertrouwen in een goede afloop. Maar tijdens de wedstrijd nam dat vertrouwen wel langzaam maar zeker af. Hoewel de Oranje-Zwarte dames overwegend het overwicht hadden, kwamen ze niet echt tot goede gevaarlijke aanvallen. Toch wist Sabrina van Nuil de ploeg na 25 minuten spelen op voorsprong te zetten. Na eerder al wel een paar keer op de verdediging te hebben gestuit, probeerde ze het ditmaal met een schot van afstand. Maar dit was niet het startschot van een enerverend tweede gedeelte van de eerste helft. De ploeg had steeds meer moeite om de bal in de ploeg te houden terwijl VVAK zich steeds beter in de wedstrijd wist te spelen. Niet geheel verwonderlijk wist VVAK de gelijkmaker te scoren vanuit een schitterende schot op het randje van de 16.

Direct bij aanvang van de tweede helft leek VVAK ook de 1-2 te kunnen maken. Maar keepster van dienst, Sanne Snippe wist haar fout net op tijd te corrigeren. Hollandscheveld kwam hier echt met de schrik vrij en moest echt zelf de touwtjes weer in handen nemen. Maar het was wederom de gasten die leken te gaan scoren. Met nog 25 minuten op de klok, bellande een schot van de tegenstander op de paal. Maar nog geen minuut later was het wederom Sabrina die het net wist te treffen. Ditmaal wist ze vanuit een corner van Milady van Dalen de bal binnen te koppen. Met de 2-1 op het scoreformulier zag je wel dat Hollandscheveld iets meer ademruimte kreeg en hoewel het spel niet goed te noemen was, werd het wel wat beter. Toen Milady van Dalen vervolgens zelf de 3-1 wist te maken, wist je eigenlijk dat de wedstrijd gespeeld was. VVAK probeerde in aanvallend op zicht er zeker nog wel door te komen. Maar stuitte regelmatig op een solide verdediging. Met de overwinning op zak, hebben de dames goede zaken verricht. Maar willen ze echt bovenin meeblijven doen, zal er nog wel een tandje bij moeten in de wedstrijden.

Verslag en foto: Remco Bos