Algemeen

NNCZ voor Oekraïne!

De oorlog in Oekraïne houdt iedereen bezig en heeft ook een grote impact op cliënten die mogelijk nog herinneringen hebben aan eerder meegemaakte oorlogssituaties of dit overgedragen hebben gekregen van familieleden. Veel mensen hebben het gevoel iets te willen doen en daarom organiseren wij middels een gezamenlijke actie in ieder werkgebied activiteiten met o.a. verkoop van door cliënten gemaakte spullen op zaterdag 2 april van 10.30 – 16.00 uur.  

 

Roeli Mossel, bestuurder NNCZ: “Als NNCZ vinden we het van belang om steeds naar voren te brengen dat mensen met een zorgvraag meer zijn dan hun zorgvraag en nog een bijdrage kunnen leveren en kunnen participeren in de maatschappij. Hiermee vergroot je immers het gevoel van eigen waarde. Dit gedachtegoed verdient altijd nog veel aandacht. Middels een gezamenlijke actie in ieder werkgebied, op 1 dag, verwachten we iets te kunnen doen voor Oekraïne en tegelijkertijd weer voor het voetlicht te brengen wat mensen met een zorgvraag kunnen bijdragen in de maatschappij. Hopelijk geeft dit cliënten een goed gevoel en ook intern een gevoel van verbinding en positiviteit. Want ook veel medewerkers en vrijwilligers helpen mee op deze dag.”

Onder de noemer ‘NNCZ voor Oekraïne’ organiseert de NNCZ op zaterdag 2 april tussen 10.30 en 16.00 uur activiteiten in al haar werkgebieden met o.a. verkoop van door cliënten gemaakte spullen: bij alle woonzorgcentra in Hoogeveen, Hollandscheveld, Haren, Grijpskerk, Noordbroek, Groningen en Vledder. Tevens staat er in ieder werkgebied een box waarin geld gedoneerd kan worden. De opbrengst van deze dag gaat uiteraard naar Giro555. Roeli Mossel: “We proberen er ondanks het trieste nieuws een mooie, gezellige dag van te maken met muziek en diverse lekkernijen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen