Grootschalige werkzaamheden aan het spoor rond Hoogeveen

Prorail, de eigenaar van het spoorwegennet in Nederland, voert tussen 7 en 23 mei grootschalige werkzaamheden uit aan het spoor rond Hoogeveen. Het gaat onder meer om aanpassing van NS-station Hoogeveen en het verleggen van de spoorwegovergang aan de Toldijk. Daarom houdt Prorail maandag 21 maart van 17.00 tot 20.00 uur een inloopavond in de hal van het NS-station.

Kortere reistijd

Tussen Groningen en Zwolle ligt een spoorboog. Bij deze bocht moeten treinen afremmen. De spoorboog wordt aangepast waardoor treinen straks sneller kunnen rijden. Dit zorgt voor een kortere reistijd en een verbeterde overstap voor reizigers naar Groningen en Zwolle.

Dag en nacht

Tussen 7 en 23 mei wordt het spoor verlegd, het bestaande spoor vernieuwd, het station aangepast en de spoorwegovergang Toldijk verlegd. In die periode zijn er dag en nacht werkzaamheden en is er geen treinverkeer mogelijk. Tijdens de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen.

Meer informatie

Op prorail.nl/hoogeveen is meer informatie over de bochtverruiming te vinden. Op prorail.nl/spoorwerk zijn alle werkzaamheden aan het spoor te vinden. Neem voor vragen contact op via prorail.nl/contact of bel 0800 – 776 72 45 (gratis).

Deel dit bericht!

Geef een antwoord