Heren Kwiek houden de punten in Hoogeveen

De heren van Kwiek mochten zondag aantreden tegen de heren van handbalvereniging Heeten. Heeten hebben nog niet veel punten gehaald deze competitie, van coach Peter Staaks had Kwiek dan ook de opdracht om dat zo te houden.

Kwiek vloog, net zoals vorige week, uit de startblokken en wisten al snel een voorsprong op te bouwen. 6 keer wisten ze te scoren voordat de heren van Heeten het doel kon vinden. Het eerste kwartier van de wedstrijd domineerden de heren van Kwiek het spel via standen van 3-0 en 7-1. Er stond al snel een ruime voorsprong op het scorebord. De verdediging zat potdicht en er werd hard gewerkt als team. Na ongeveer 15 minuten werd het spel wat slordiger. Er werd balverlies geleden en het scoren werd ook lastiger. De verdediging van Heeten kreeg meer vat op de sterke aanval die Kwiek tot dan toe had laten zien. Dit leidde tot een ruststand van 12-10 in het voordeel van Kwiek.

In de rust sprak coach Peter Staaks de heren streng toe. Er wordt verdedigd op eilandjes in plaats van collectief. De eerste 5 minuten na de rust was het spel nog wat slordig en werden er nog enkele fouten gemaakt. Daarna leek het alsof iedereen ineens wakker werd. De verdediging begon weer samen te werken, waardoor het scoren van Heeten werd beperkt tot een minimum. De aanval werd ook beter georganiseerd en het scoren werd weer hervat. Er werden simpele aanvallen gespeeld en de score werd verder opgekrikt. Het was een slordige pot met de nodige fouten, maar de punten blijven in Hoogeveen. Met een eindstand van30-19 in het voordeel van Kwiek is dit de 2deoverwinning op rij voor de heren van Kwiek. Volgende week spelen onze mannen weer tegen de heren van Heeten, maar dan bij de tegenstander.