Hollandscheveld pakt een punt uit bij BSVV

BSVV uit is altijd een lastige wedstrijd voor Hollandscheveld, zo ook deze zaterdag. De eerste kans van de wedstrijd is voor Merlijn Odink. Hij krijgt een bal op maat van Bertin Kiers, maar Odink schiet de bal over. Niet veel later een corner voor Hollandscheveld, de bal blijft hangen in de 16 meter en Jan Hagen haalt uit, de keeper redt prima. Weer een corner en nu is het Mike de Jonge die huizenhoog over schiet.

Het begin is nog veelbelovend, maar er gebeurt verder weinig. Het voetbal is van beide partijen matig en de wilskracht van afgelopen weken lijkt wat te ontbreken bij Hollandscheveld. Ook BSVV wordt niet echt gevaarlijk. Dan half in de eerste helft moet Thom Koopman geblesseerd het veld verlaten en wordt vervangen door Tim Schonewille.

Dan een slippertje van doelman Lennard Vos, hij laat de bal los, maar Kevin Span staat op de juiste plek om de bal weg te werken. Uit een corner van BSVV gaat de bal via de bovenkant lat over.

Aan de andere kant ontsnapt BSVV wanneer Robin Bijl maar net over schiet. En zo staat de brilstand na 45 minuten nog steeds op het scorebord.

De tweede helft komt BSVV op een 1-0 voorsprong, weer heel snel, binnen 5 minuten. Hollandscheveld heeft vanaf dan wel meer balbezit, maar wordt niet echt gevaarlijk. Een schot van Jan Hagen op de keeper en Roy strijker ziet zijn schot in het zijnet verdwijnen. Daimen Schonewille vervangt Merlijn Odink. En het geloof bij de supporters van Hollandscheveld is dan wel weg, maar in de 89e minuut is het Jan hagen die de gelijkmaker maakt. In de aanval daarna gaat Kevin Span solo en lijkt de winnende nog op zijn voet te hebben, maar de keeper van BSVV weet dit te voorkomen. Toch nog een punt voor de Hollandschevelders, maar volgende week thuis tegen Vitesse’63 zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden om resultaat te halen. Verslag en foto : Jessica Mol