Noordscheschut in slotfase alsnog ten onder in Genemeuiden

Afgelopen zaterdag leek de equipe van oefenmeester Marc van Meel lang af te stevenen op een stunt. Tot tien minuten voor tijd stond de brilstand nog op het scorebord. In de slotfase maakte Genemuiden alsnog de eerste en enige treffer.

Oefenmeester Van Meel was zelf afwezig, evenals elftalleider Gerjan Brakel, beide geveld door het corona-virus. Leroy Rijpers nam de honneurs waar.

Vanaf de openingsfase voerde Genemuiden de boventoon, zonder iets noemenswaardigs te creëren. Sterker nog, de eerste kans was voor Noordscheschut. Op de rechterflank werd Mees Vos aangespeeld. Hij schoof het speeltuig laag voor op de vrijstaande Dennis Hooijer. Diens inzet, vanaf de zestien, was echter te zacht en doelman Hidde Streutker kon de bal klemvast pakken. In de 10e minuut volgde het eerste wapenfeit van Genemuiden. Vanuit een counter schoot men echter hoog over. Aan de andere zijde een grote kans voor de Schutters. Hooijer stak Vos weg. Streutker was tijdig uit zijn doel en wist het leer te onderscheppen. De rebound belandde voor de voeten van Danny Kiekebelt, maar diens voorzet werd uit de doelmond gewerkt.

Genemuiden was de makkelijker voetballende partij. Echt verontrusten kon men de bezoekers niet. Een kopbal miste kracht. En na een ongelukkige spelhervatting van Roy Boertien, bracht de doelman zelf redding. De rebound vanuit kansrijke positie werd naast gekopt. Ondanks de toenemende druk van de thuisploeg, bleef Noordscheschut de eerste helft vrij eenvoudig overeind.

De tweede helft was amper begonnen of Boertien moest al weer vol aan de bak. Andermaal hield de sluitpost zijn doel schoon. Ook Noordscheschut deed weer een duit in het zakje. Een vrije trap van Aron Boer belandde voor de voeten van Kiekebelt. Diens kiezelharde schot werd gekeerd door Streutker. Er ontstond een boeiend duel, op het scherpst van de snede. Maar de Noordscheschut-defensie, onder de bezielende leiding van Kevin van Dalen en Ton Kamping, hield stand. Ook na een gevaarlijke vrije trap van Genemuiden stond Van Dalen doelman Boertien bij.

Aan de andere kant vond een voorzet van Danny Bouwman het hoofd van Hooijer. Diens kopbal scheerde jammerlijk langs de verkeerde kant van de paal. De wedstrijd leek op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. In de 82e minuut sloeg het noodlot echter alsnog toe. Na een verre inworp belandde het speeltuig, in een klutssituatie, voor de voeten van Lars Miedema die van dichtbij de 1 – 0 aantekende.

In de slotfase volgde er nog een alles-of-niets-offensief van Noordscheschut. Een scherp aangesneden vrije trap van Bouwman ging via een verdediger net voorlangs. Vanuit de daaropvolgende corner kon Kiekebelt bijna inkoppen, maar hij ging ternauwernood onder de bal door.

Noordscheschut helaas weer met lege handen. Op voorhand niet onverwacht, maar wat legde de Drentse formatie Genemuiden het vuur flink aan de schenen. Aankomende dinsdagavond speelt Noordscheschut de inhaalwedstrijd tegen Flevo Boys in Emmeloord, aanvang 20.00 uur.