HODO pakt periodetitel na 5-0 winst op Dwingeloo.

HODO heeft uitstekende zaken gedaan in de 3e klasse D. Door de midweekse wedstrijd tegen Dwingeloo met 5-0 te winnen bleven de mannen van trainer Eric Prins koploper en tevens pakten de Hollandschelders de eerste periode. De overwinning in deze wedstrijd kwam terecht bij de ploeg die er ook het meeste recht op had.

Met goed positiespel en scherpte in de duels was HODO de betere ploeg op het kunstgras van sportpark ’t Hoge Bos. Via Stefan Kikkert kwam HODO op 1-0 en toen Jorn Smit na 25 minuten kiezelhard de 2-0 achter Dwingeloo doelman Erwin Hof schoot leek de wedstrijd gespeeld. Vanaf de aftrap was het echter de gevaarlijke Dwingeloo spits Melvin Koning die oog in oog met HODO doelman Pol tegen de paal schoot. Het was tevens de laatste actie van Koning, want met een hamstringblessure moest hij de strijd staken. HODO was gewaarschuwd, kreeg nog enkele fraaie kansen, maar ook Dwingeloo kreeg nog een grote kans via Dennis Koning en net voor rust had Nemo de Vries nog een vrije kopkans.

Na rust dacht HODO een strafschop te krijgen toen Ricardo Benjamins onderuit werd gehaald in het zestienmeter gebied, maar de prima leidende scheidsrechter Louwes legde de bal niet op de stip. Dwingeloo werd niet meer gevaarlijk en HODO was heer en meester. Sander Danes pakte nog even uit met een raszuivere hattrick en vooral de 4-0 was een prachtige goal. Een fantastische lob over doelman Hof was het hoogtepunt van de wedstrijd. Scheidsrechter Louwes had het naar zijn zin, want na een ruim bemeten blessuretijd floot hij af voor de wedstrijd. Een belangrijke en nuttige overwinning voor HODO, aanstaande zondag speelt HODO wederom thuis. Op sportpark ’t Hoge Bos speelt HODO dan tegen Oldemarkt, aanvang van deze wedstrijd is 14.00 uur.