Hoogeveen zaterdag ontvangt laagvlieger CSVC

Na twee nederlagen wist Hoogeveen zaterdag knap de derby bij Hollandscheveld met 1-2 te winnen. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen het Coevorder CSVC dat dinsdagavond tegen Fit Boys voor de eerste keer won dit seizoen.

De overwinning bij Hollandscheveld was natuurlijk vooral knap doordat de ploeg van trainer Niels van ’t Hoog de hele tweede helft met tien man speelde en de wisselmogelijkheden ook beperkt waren. De winnende treffer van Eduard Kobes in de slotfase zorgde dan ook voor opluchting.
Men klom door dit resultaat weer naar de derde plaats en dat lijkt na de nederlagen tegen Vitesse’63 en Klazienaveen op dit moment ook het maximaal haalbare.
Zorgenpunt voor Niels van ’t Hoog zal de personele bezetting zijn. Andy Kreeft kreeg afgelopen zaterdag rood en Jelmer Wierenga viel geblesseerd uit. De spoeling is dan ook dun.
Tegenstander CSVC verloor afgelopen zaterdag met 0-2 van Vitesse’63 en won dinsdag dus voor de eerste keer. Daarvoor maakte het Lutten en DVC Dedemsvaart wel lastig. Bij Lutten verloor men slechts met 2-1 en in Dedemsvaart pakte men verdienstelijk een punt (0-0). Neemt niet weg dat de ploeg van trainer Nico Kats nog maar vijf punten behaalde. Drie meer als Fit Boys en twee dan SVN’69.Eerder dit seizoen eindigde het duel in Coevorden in 0-5.

In totaal stonden beide ploegen vier keer eerder tegenover elkaar in Hoogeveen. Daarvan won Hoogeveen er slechts één (in het seizoen 1980-1981). De laatste ontmoeting in Hoogeveen was in het seizoen 2015-2016 toen de Coevordenaren met 2-3 wonnen.

De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur. ’s Avonds zijn de reacties van beide partijen en de samenvatting te zien via Hoogeveen TV.

Een dag later speelt Hoogeveen zondag in de Hoofdklasse thuis tegen RKAVV uit Leidschendam. Dit duel begint om 14.00 uur en is vanaf 13.45 uur ook live te volgen via Hoogeveen TV.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord