Hoogeveense partijen willen geen verandering openingstijden op zondag en niet de klok terugdraaien

Verbazing bij  winkeliers in Hoogeveen over de aanpassing van de winkeltijden. Diverse winkeliers, en met name supermarkteigenaren in Hoogeveen, zijn hogelijk  verbaasd. Per toeval is hen ter ore gekomen dat zij  per 1 april terug moeten naar de openingstijden op zondag van voor de coronapandemie. Waar zij nu op zondag open mogen zijn van 10.00 tot 19.00u. wordt dat per 1 april  weer als vanouds van 13.00 tot 17.00u.

”Er blijkt echter behoefte te zijn om de tijden te laten zoals ze de afgelopen tijd waren. Zonder besluit van de gemeenteraad kan dit echter niet omdat we te maken hebben met afspraken die i.v.m. corona zijn gemaakt. Iedereen in Hoogeveen is inmiddels gewend aan de nu geldende openingstijden van de winkels en wij willen dat deze openingstijden gehandhaafd blijven. Voor de ondernemers die met de winkelsluitingswet geconfronteerd worden is snel en adequaat handelen volgens ons een absolute noodzaak”, volgens Gemeentebelangen, dat zich samen de fracties van VVD, PvdA en D66  overvallen voelt door dit plotselinge besluit om de openingstijden van de winkels in Hoogeveen vanaf 1 april te beperken.

De vier partijen vinden dat de winkels op zondag gewoon open  mogen van 10.00 tot 19.00u. wanneer winkeleigenaren dat willen. Om dit te bewerkstelligen zal de raad hierover een besluit moeten nemen. Middels een motie ‘Vreemd aan de orde van de dag willen Gemeentebelangen, VVD, PvdA en D66 dit besluit op 28 maart terug draaien.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord