Algemeen

Gemeente schrijft nota volksgezondheid: ‘En ze leefden nog lang en gezond’

De nota ‘En ze leefden nog lang en gezond; nota volksgezondheid 2022-2026’ is in concept klaar en ligt ter inzage van 16 maart tot 27 april 2022.

In de nota staan de visie en doelstellingen van het gemeentelijk gezondheidsbeleid. Ook de stappen die gezet worden om de doelen te bereiken staan erin.

‘De kans op ziek worden verkleinen en de kans op vitaal ouder worden vergroten’

Wethouder Janita Tabak: ‘Veel mensen denken dat je je eigen gezondheid niet zelf in de hand hebt. In sommige gevallen is dat zo, soms heb je gewoon pech. Toch heb je zelf wel invloed op je gezondheid. Je kunt de kans dat je ziek wordt verkleinen en je kunt de kans op vitaal ouder worden vergroten. Wetenschappers hebben bewezen dat je leefstijl een enorme impact heeft op je gezondheid en dus op de kwaliteit van je leven. Zelfs als je de pech hebt om ziek te worden zijn er nog steeds voordelen te halen uit een gezonde leefstijl.’

Thema’s

Op basis van de Hoogeveense gezondheidsgegevens en thema’s waar de meeste gezondheidswinst te behalen is, stelt het college van burgemeester en wethouders voor de komende jaren te werken aan de volgende doelen:
•    Vaardigheden, leefstijl en leefomgeving verbeteren
•    Gezondheidsachterstanden inlopen
•    Mentaal welbevinden verhogen
•    Vitaal ouder worden

Wat vindt u ervan?

De concept nota volksgezondheid ligt vanaf 16 maart voor iedereen voor zes weken ter inzage. U vindt de nota op www.hoogeveen.nl/inzien. U kunt tot 27 april 2022 uw reactie geven. Dat mag schriftelijk (Gemeente Hoogeveen, t.a.v. Esther Knapen, Postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen) of per mail (info@hoogeveen.nl).

Proces

Tot 27 april 2022 kan iedereen een reactie indienen op ‘En ze leefden nog lang en gezond; nota volksgezondheid 2022-2026’. De reacties op de conceptnota kunnen leiden tot aanpassingen van de huidige versie. De aangepaste versie wordt besproken in de gemeenteraad op 22 september (debat) en op 6 oktober 2022 neemt de gemeenteraad een besluit over de nota volksgezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen