Wees-otter terug naar vrijheid

In bijzijn van Drents Landschap, provincie Drenthe en vele anderen is vorige week donderdag een prachtige otterdame door de wildopvang Fugelhelling uit Ureterp weer uitgezet in een Natuurgebied bij Zuidwolde. Ze was klaar om weer de vrijheid te krijgen.

Dit prachtige verhaal heeft helaas een naar tintje. Want vorig jaar zomer werd ze helemaal verdwaald aangetroffen nadat een ander jong was doodgereden op de Steigerwijk Dalerpeel. Hier loopt een gevaarlijke weg door ideaal ottergebied. Sabrina Engels, vrijwilligster bij otter –en bever vereninging Calutra, heeft sindsdien overal aangeklopt om hier een faunabuis met rasters te realiseren. Nadat het o.a in de gemeenteraad van Hoogeveen is besproken, zijn er nu vergevorderde plannen om deze faunavoorziening te plaatsen. Goed nieuws! Alleen net niet op tijd om hier de otter uit de opvang veilig los te laten.

Daarom heeft Harrie Bosma, otter-coördinator in overleg met Sabrina en 2 medewerkers van de Fugelhelling de otter op een andere plek weer de vrijheid gegeven. Eerst keek ze wat verlegen uit de vervoersbox waarna ze al snel na een kleine wandeling langs de oever het water verkoos en vrij kon rondzwemmen.
Het voelt altijd wat dubbel volgens Sabrina. Je gedachten gaan dikwijls naar die weesotter in de opvang, nu is ze weer vrij. Echt mooi..

Deel dit bericht!

Geef een antwoord