1000 Hoogeveense basisschoolleerlingen bezoeken voorstelling in De Tamboer

Hoogeveen – Maandag en dinsdag 14 en 15 maart bezoeken zo’n 1000 groep 5 en groep 6 leerlingen van basisscholen in gemeente Hoogeveen de educatievoorstelling Bliep Bliep in Theater De Tamboer. In de coronaperiode was het bezoeken van schoolvoorstellingen door basisschoolleerlingen onmogelijk. Sinds januari bezoeken regelmatig leerlingen van allerlei basisscholen uit Hoogeveen, Tiendeveen, Noordscheschut, Hollandscheveld, Nieuwlande, Stuifzand en Pesse het theater weer.

 

Bliep Bliep

Theatergroep Dender presenteert met Bliep Bliep zogenaamd cartoontheater: een mix van fysiek theater, livetekeningen en livemuziek. In de voorstelling schaft een meneer een robot aan voor huishoudelijke klusjes. Dan gebeurt waarvoor veel mensen bang zijn: de robot neemt langzaam maar zeker het leven van de man over. Waar zit de stopknop?

 

De basisschoolleerlingen krijgen de vraag voorgeschoteld hoe de toekomst er volgens hen uitziet en in hoeverre robots de macht overnemen. Met fysieke slapstick en geluiden door de Geluidenmaker op het podium, blazen acteurs Jasper van der Heijden en Ronald Wolthuis herkenbare situaties op tot absurde proporties.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord