Dames Kwiek als een blauwe muur tegen Actief

Kwiek was op zondag 13 maart in de Valkenlaan te vinden. Zij speelden tegen de dames van Actief tegen Klazienaveen. Dit beloofde een spannende pot te worden. Uit werd in de laatste minuut een punt gestolen van Actief. Van te voren was duidelijk dat Actief graag speelster uit het spel wilde halen door ver uit te verdedigen. Bert Popping, coach van de dames uit Hoogeveen, had een duidelijk plan om het spel uit te spelen.
Opvallend genoeg begonnen de dames van Actief in een 6-0 dekking. Hierdoor kon Kwiek makkelijk scoren. Joyce Koops scoorde de 2-1, vanaf hier heeft Kwiek de voorsprong in de eerste helft kunnen behouden. Linnet Popping kon elke aanval makkelijk omhoog komen, elk schot was een doelpunt. Ook stond keepster Daniëlle Bodegraven fantastisch te keepen, mede dankzij dit keeperswerk konden de Kwiek dames de voorsprong behouden. Nienke Vrieling kon via de cirkel makkelijk scoren dat maakte de 10-7 in het voordeel van de Kwiekdames. Hierna maakte de keepster Daniëlle Bodegraven 3 stops achter elkaar in één aanval. Hierdoor kwam de rust op 11-10 in het voordeel van Hoogeveen.
Actief kon na de rust snel op gelijke hoogte komen via een snelle tegenaanval. Via Esmee Kolk kon Kwiek de grootste afstand nemen 18-13 in het voordeel van de Hoogeveense. Vanaf deze stand konden de dames Kwiek nog moeilijk het doel vinden door een driedubbele mandekking van Actief. Actief kwam steeds dichterbij 18-14 via de middenopbouw en een strafworp voor Actief 18-15. Toch scoort Kwiek nog twee doelpunten. Het winnende doelpunt scoort Nienke Vrieling de 20-18. De linkeropbouw van Actief kon nog de 20-19 maken. Daniëlle, in samenwerking met de verdediging, kon gelukkig de gelijkmaker voorkomen. Hierdoor pakte de dames Kwiek de overwinning! 20-19 was de eindstand.
Dames 2 speelde ook thuis tegen de dames van D.O.S. Deze dames waren een maatje te groot voor onze Kwiek dames. Zij verloren met 25-17. Volgende week spelen dames 1 uit in Vries en dames 2 in Stadskanaal. Foto: Kwiek