Winst na makkelijke pot voor de heren van Kwiek

Na een lange periode van geen wedstrijden mochten de heren van Kwiek vandaag voor het eerst weer een competitie duel spelen. De heren reisden af naar Zwolle voor de eerste wedstrijd sinds november.
Je kon merken dat de heren er allemaal veel zin in hadden, maar toch ook wel ligt gespannen waren. Coach Peter Staaks benadrukte voor de wedstrijd nog maar eens dat de tegenstander niet onderschat mocht worden. Een risico wat wel op de loer lag door de eenvoudige overwinning bij Kwiek thuis.
De heren van Kwiek vlogen uit de startblokken. De aanvallen van Kwiek waren simpel maar effectief. De ene na de andere bal vloog in het net achter de keeper van tegenstander Zwolle. De aanval van Zwolle had hier geen antwoord op en zo was Kwiek in staat om het verschil al snel uit te bouwen. Danny Klomp, terug van weg geweest, wist met zijn eerste balcontact een mooi doelpunt te scoren vanaf de cirkel. De doelpunten volgden elkaar in rap tempo op. Kwiek ging met een ruime voorsprong de rust in.
In de rust sprak coach Peter Staaks de heren nogmaals toe. Nu niet verslappen was de boodschap. Het gebeurt te vaak dat er na rust een dipje is in het spel van de heren van Kwiek. Het was nu zaak om te zorgen dat dat niet zou gebeuren. Maar helaas mochten de strenge woorden in de rust niet baten. Ook ditmaal beginnen de heren van Kwiek minder sterk als ze voor rust waren geëindigd. Slordige aanvallen die resulteerden in balverlies zorgden ervoor dat Zwolle een aantal eenvoudige doelpunten kon maken in de break out. Gelukkig herpakten de heren van Kwiek zich snel en wisten het goede spel van de eerste helft weer op te pakken. Met een eindstand van 20-37 gingen de punten redelijk eenvoudig mee naar Hoogeveen. 20
maart spelen de heren een thuiswedstrijd in sporthal de Valkenlaan tegen Heeten. foto: Kwiek