Dames Hollandscheveld onderuit tegen Klazienaveen

Klazienaveen – Nadat Hollandscheveld met een gelijkspel tegen Pesse de competitie heeft hervat, stond afgelopen weekeinde de wedstrijd tegen Klazienaveen op het programma. Net als Pesse is Klazienaveen met Hollandscheveld in strijd verwikkeld voor de plaatsen om promotie. De tegenstander uit oost Drenthe staan drie punten onder de Oranje-Zwarte dames, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Als Hollandscheveld mee wil blijven strijden in de top is winst op Klazienaveen een vereiste.

De ploeg van Henry Strijker begon voortvarend aan de wedstrijd. Iris Bekelaar wist haar team al snel op voorsprong te brengen. Ze wist op aangeven van Sabrina van Nuil de bal simpel in het doel te werken. Er leek niets aan de hand en na een paar minuten spelen leek de overwinning eigenlijk al binnen. Maar dat beeld veranderde al snel gedurende de eerste helft. Hollandscheveld geen steeds meer tegen zich zelf vechten en dat resulteerde ook in een paar gele kaarten. Trainer Henry Strijker waarschuwde zijn ploeg in de rust nog voor gemakzucht en dat ze er alles aan moesten doen om de gelijkmaker te voorkomen. Hij vermoedde namelijk dat de gelijkmaker vleugels zou geven aan de tegenstander waardoor de kans groot zou zijn dat Hollandscheveld puntloos huiswaarts zou keren.

Helaas bleken de woorden van Henry profetisch. In de 67e minuut werd een voorzet van Klazienaveen tot doelpunt gepromoveerd. Met de 1-1 op het scorebord zag je inderdaad dat Klazienaveen in de overwinning begon te geloven. En dat leidde ook direct tot de 2-1 die twee minuten later in het net lag. Met nog twintig minuten te spelen moest Hollandscheveld zich zien te herpakken. Maar het lukte ze niet om terug in hun eigen ritme te komen. De dames werden wel iets beter en kwamen ook wel tot kansen, maar dan ontbrak het ook aan scherpte in de afronding. Deze nederlaag liet zien dat er nog genoeg punten zijn om te trainen.