Politiek

Bewoners woonzorgcentra NNCZ kunnen toch stemmen dankzij PvdA-vrijwilligers

HOOGEVEEN – Vanwege de coronapandemie zijn er voor de gemeenteraadsverkiezingen dit jaar geen stembureaus in woonzorgcentra. De NNCZ zet daarom voor haar bewoners busjes naar stembureaus in. Vrijwilligers van de Hoogeveense PvdA begeleiden daarbij de ouderen indien gewenst.

 

“Zodra we de eerste berichten over versoepeling van de coronamaatregelen ontvingen, hebben we bij de gemeente geïnformeerd of er alsnog stembureaus in de woonzorgcentra ingericht konden worden. Helaas bleek dat niet meer mogelijk”, vertelt PvdA-lijsttrekker Stan van Eck.

“Het is voor onze bewoners, die dat nog kunnen, erg belangrijk dat zij hun stem kunnen uitbrengen”, zegt NNCZ-bestuurder Roeli Mossel. “Ze hebben al zoveel moeten inleveren. Als je zelf kunt stemmen, doet dat veel met je gevoel van eigenwaarde.”

Pendeldienst

In overleg besloten de PvdA en de NNCZ een pendeldienst op te zetten. Vanuit de woonzorgcentra van de NNCZ rijden busjes naar de stembureaus. De NNCZ levert de busjes met vrijwillige chauffeurs en vrijwilligers van de Hoogeveense PvdA begeleiden de bewoners van hun appartement naar de busjes en naar het stembureau indien ze dat willen.

“Een oproep onder onze leden om te helpen, leverde veel reacties op. Jong en oud helpt mee, zodat de NNCZ-bewoners hun stem kunnen uitbrengen. Ook dat is wat wij verstaan onder ‘Samen bouwen aan Hoogeveen’”, besluit PvdA-er Van Eck.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: