Nipte nederlaag SCN in doelpuntrijk duel

Dinsdagavond heeft SCN in eigen huis een krappe nederlaag geleden tegen Onstwedder Boys. In een doelpuntrijke ontmoeting trokken de Groningers met 3-4 aan het langste eind.

De verwachtingen voorafgaand aan SCN – Onstwedder Boys waren hooggespannen. Met 23 doelpunten in de laatste 3 onderlinge ontmoetingen werd opnieuw een spektakelstuk verwacht. De toeschouwers werden in deze editie met zeven doelpunten dan ook op hun wenken bediend.

Twee strafschoppen

De doelpunten volgden elkaar in de eerste helft in hoog tempo op. De wedstrijd kwam in de negende minuut tot ontbranding toen SCN een makkelijk gegeven strafschop kreeg. Danny Kuiper liet dit buitenkansje niet liggen en schoot de thuisploeg op voorsprong. Na zestien minuten kregen de bezoekers na licht contact in het zestienmetergebied ook een strafschop. Gerwin de Wijk nam de verantwoordelijkheid op zich en faalde niet vanaf elf meter, 1-1. Een minuut later was het opnieuw raak voor de uitploeg. Gerko Scheper vond na een individuele actie een medespeler die met zijn inzet de lat raakte. In de rebound was Sem Nieuwenhuis het meest attent op de situatie en kopte van dichtbij de 1-2 binnen. In de 26e minuut vergrootte Onstwedder vanuit een standaardsituatie de voorsprong. Uit een vrije trap bleef de bal in de zestien van SCN hangen waarna Gerben Meems de bal voor de voeten kreeg en overtuigend raak schoot. Opnieuw was er niet veel tijd om na te genieten, want een minuut later maakte SCN op identieke wijze de 2-3. Vanuit een indraaiende vrije trap werd de bal onvoldoende weggewerkt door Onstwedder waarna Patrick Aasman de bal achter doelman Rein Koudstaal volleerde.

SCN aan kortste eind

In de tweede helft werd er opnieuw snel gescoord. Zes minuten na rust kwam SCN door een doelpunt van Roy Zwiers op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Stefan Bruinsma verlengd waarna Zwiers de bal van dichtbij raak schoot. SCN leek begin tweede helft beter in de wedstrijd te zitten, maar kwam na 66 minuten toch opnieuw op achterstand. Een voorzet vanaf de rechtervleugel bereikte het hoofd van spits Gerko Scheper die de bal knap buiten het bereik van doelman Leon Reitsema in het net kopte, 3-4. SCN moest weer op zoek naar de gelijkmaker en kwam hier in de slotfase nog akelig dicht bij. Een laag genomen hoekschop bereikte de voet van Marco Bruinsma, maar zijn inzet ging rakelings naast. SCN wist niet meer te scoren waardoor de ploeg net tekort kwam tegen Onstwedder Boys.

Derby

Aanstaande zaterdag staat om 15:00uur de derby DKB – SCN op het programma. Na nederlagen tegen WVV en Onstwedder Boys zal de ploeg uit Nieuwlande zich tegen DKB moeten zien te herpakken. Een lastige taak, want de ploeg uit De Krim is met drie overwinningen op rij bezig aan een uitstekende serie.

SCN – Onstwedder Boys: 3-4. Scoreverloop: 9e Danny Kuiper 1-0, 16e Gerwin de Wijk 1-1, 17e Sem Nieuwenhuis 1-2, 26e Gerben Meems 1-3, 27e Patrick Aasman 2-3, 51e Roy Zwiers 3-3, 66e Gerko Scheper 3-4.