Huus van de Taol organiseert 3 webinars

Meertmaond – Streektaolmaond dit jaar dubbel zo lang! Na het succes van de eerste webinars in maart 2021 organiseert de streektaalorganisatie er daarom ook dit jaar een aantal.

Woensdag 30 maart – Drentse schrieverij vanof de 19e eeuw In het vervolg op het webinar De vrogge Drentse schrieverij vertelt Drents literatuurhistoricus Henk Nijkeuter je nu alles over de schrieverij vanaf de 19e eeuw . Wie zijn nou eigenlijk die schrijvers? Waar schreven of schrijven ze over? En waarom doen ze dat in het Drents?

Woensdag 6 april – Streektaol in de zörg Wat zijn de positieve effecten van streektaal spreken in de zorg? Renate Snoeijing gaat in gesprek met streektaalconsulent Albert Bartelds van de Ijsselacademie. Bartelds geeft in Overijssel al jaren cursussen Streektaal in de zorg en kan alles vertellen over het belang ervan.

Woensdag 13 april – Drentse spelling in vogelvlucht Het Drents heeft sinds 1987 een eigen, door de provincie erkende spelling. Het is naar eigen zeggen een leidraad voor het schrijven van de streektaal. Maar hoe doe je dat dan? Arja Olthof en Amber Tieck vertellen in vogelvlucht over het toepassen van de Drentse spelling en hoe deze ontstaan is.

Deelname is gratis. Van tevoren aanmelden is wel nodig, zodat je een toegangslink kunt krijgen.
Het Huus van de Taol is de streektaalorganisatie die het Drents promoot met als doel

Deel dit bericht!

Geef een antwoord