Weidebliktocht 19 maart

Hoogeveen – Wethouder Werner ten Kate geeft op 19 maart het startschot voor de 8e Weideblikwandeltocht
Na een onderbreking van 2 jaar vanwege de COVID crisis organiseert Wijkvereniging De Weide in Hoogeveen voor de 8e keer in het voorjaar een wandeltocht om vooral de eigen inwoners te laten zien hoe mooi de omgeving in en om Hoogeveen is. Een tweede argument is om de mensen in beweging te krijgen.

Dat is de afgelopen jaren goed gelukt. Jaarlijks komen er 400 tot 600 wandelaars naar Hoogeveen om te genieten van de wandeltocht die elk jaar weer andere routes bevat. Bijzonder is echter dat veel wandelaars van buiten Hoogeveen en de provincie komen. De wandeling wordt zelfs als voorbereiding op de Nijmeegse vierdaagse gebruikt. Gezien de vele positieve reacties en het hoge aantal deelnemers, kan de wandeltocht beschouwd worden als een van de visitekaartjes van zowel Hoogeveen als de provincie Drenthe.
Dit is dan ook waarom wethouder Werner ten Kate, die onder meer sport in zijn portefeuille heeft, is gevraagd, en heeft toegezegd, om op 19 maart om 08.00 in wijkgebouw De Weideblik het startschot te geven voor de 20 en 30 km van de 8e Weidebliktocht.

Aanvullende informatie
Wijkvereniging De Weide
Wijkvereniging De Weide in Hoogeveen bestaat inmiddels 48 jaar heeft als verzorgingsgebied het deel van Hoogeveen ten westen van de A28 met ca. 5.500 woningen. Ca. 870 huisgezinnen zijn lid van de vereniging. De wijkvereniging heeft ook het beheer van wijkgebouw De Weideblik en daarin vinden wekelijks een groot aantal activiteiten plaats. Een aantal van die activiteiten zijn: senioren dansen, quilten, keramiek lessen, schilderlessen, darten, kaarten, sjoelen, creatieve ouderen club, jeugdhobbyclubs, toneelclub. Al deze activiteiten vinden in het wijkgebouw plaats. Ook is er een sportafdeling en die heeft op dit moment een tweetal badminton groepen in een gymzaal spelen en 10 jaar geleden is het organiseren van wandeltochten aan het takenpakket toegevoegd.

Nadere informatie Weidebliktocht
De wandeltocht heeft de volgende afstanden :
• 20km en 30 km met starttijd tussen 8.00 en 10.00 uur.
• 15km met starttijd tussen 8.30 en 12.00 uur.
• 10km met starttijd tussen 8.30 en 13.00 uur.
• 5km met starttijd tussen 9.00 en 13.00 uur.
De start en finish is bij wijkgebouw De Weideblik, de Ploeger 10, 7908 LL Hoogeveen
De wandeling is opgenomen in het wandelprogramma van de KWBN (Koninklijke Wandel Bond Nederland). De 10km en 15km route loopt via Fluitenberg. De 20km en 30 km route loopt via Alteveer en Zuidwolde. Tijdens de wandeltocht worden op een aantal plekken versnaperingen uitgedeeld.
De lange afstanden worden veelal gelopen door wandelaars die al in training zijn voor de Nijmeegse vierdaagse. Inmiddels is er op veler verzoek ook een Herfstweidebliktocht in het wandelprogramma opgenomen die dit jaar op zaterdag 10 september wordt gehouden.
Voor meer informatie zie http://www.wijkverenigingdeweide.nl

Deel dit bericht!

Geef een antwoord