Algemeen

Geen volle tank door hoge brandstofprijzen en betaallimiet: Fieten olie wil limiet verhogen

Hollandscheveld – Misschien heeft u het wel eens in het scherm zien staan als u ging tanken bij één van onbemande tankstations, waaronder Fieten olie,  en betaalde met uw bankpas: U kunt nu tanken voor maximaal € 125,00.

Het is geen boodschap waar veel mensen aandacht aan besteden, maar wat betekent het eigenlijk? Die 125 euro is een soort borgstelling, uw bank reserveert op het moment dat u wilt gaan tanken bij één van deze onbemande stations 125 euro op uw rekening. Na het beëindigen van de tankbeurt wordt het getankte bedrag van de rekening geschreven en wordt de reservering weer vrijgegeven.

De laatste weken zijn de prijzen van brandstoffen enorm hard gestegen en daardoor kunnen klanten steeds minder liters tanken voor die 125 euro. Sommige klanten krijgen de tank niet eens meer vol in één tankbeurt! De groep die de tank niet meer vol krijgt wordt groter en hoewel het mogelijk is om twee keer achter elkaar te tanken ziet Fieten Olie dat dit in de praktijk niet gebeurt. Om ergernis aan de pomp te voorkomen willen Fieten olie graag dat deze limiet omhoog gaat. Hier wordt aan gewerkt, maar dit is nog niet zo eenvoudig te realiseren omdat het reserveringssysteem een landelijk systeem is voor alle onbemande tankstations. Alle betrokken partijen zullen dus akkoord moeten gaan met de wijziging voordat deze doorgevoerd kan worden. Als dit gelukt is zal Fieten olie  u hierover informeren via de website en social mediakanalen.

Brandstofprijzen bestaan voor het grootste gedeelte uit accijnzen en belastingen . Lees HIER hoe de actuele brandstof prijs is opgebouwd.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: