De sportpluim van de maand gaat naar:

Freddy is al 7 jaar vrijwilliger bij Agilaz “het is echt mijn dingetje geworden”. Samen met een paar andere inwoners van Tiendeveen heeft hij in februari 2015 de vereniging opgericht. Ze hebben toen een aanvraag gedaan bij De Smederijen Hoogeveen en daarmee konden ze de vereniging oprichten. De vereniging heeft nu zo’n 45 leden. Door de Coronacrisis is het ledenaantal iets gedaald, maar Freddy hoopt dat de vereniging komende periode weer groeit.
De sportpluim van de maand maart gaat naar Freddy Mager van handboogschietvereniging Agilaz in Tiendeveen

De eerste drie jaren is Freddy voorzitter geweest van Agilaz en nu is hij bestuurslid. Daarnaast is hij iedere training aanwezig en helpt dan bij verschillende taken, van het helpen van aspirant leden tot koffiezetten. Freddy is vrijwilliger bij Agilaz omdat hij medeoprichter is van de vereniging. “Het is echt mijn ding geworden en ik kan het nog niet loslaten” zegt de gepensioneerde Freddy. Het mooiste van de vereniging vindt hij dat iedereen plezier heeft in de sport. Bij Agilaz missen ze nog een gediplomeerde trainer. “De opleiding wordt ergens in het westen gegeven en kost veel tijd”, zegt Freddy. Hij vindt het voor de vereniging belangrijk dat leden komen trainen. “Dit is goed voor het verenigingsgevoel”.

Freddy vindt het belangrijk dat alle leden ergens bij meehelpen “een vereniging kan niet zonder vrijwilligers, dan stopt het allemaal”. Hij is er trots op dat bij Agilaz alle leden ergens bij helpen. Zo helpt iedereen voor een training met het opbouwen en wordt na de training gezamenlijk opgeruimd.

Voor de toekomst heeft Freddy nog een droom: Een 3D boogschiet parcours. Een paar jaar geleden had Agilaz concrete plannen voor zo’n parcours, maar toen is het helaas niet gelukt. Daarnaast zou een eigen onderkomen fijn zijn zodat ze niet iedere keer alles op hoeven te bouwen. Al zegt Freddy ook heel blij te zijn met hun plek in het MFC de Eiken.

Nieuwsgierig geworden? Iedereen boven de 12 jaar is welkom om gratis te komen proefschieten. Meer informatie vind je op www.agilaz.nl

Deel dit bericht!

Geef een antwoord