S.v. HODO wint met 1-0 van v.v. Ruinen.

Na een periode van ruim 3 maanden speelden de mannen van Hoofdtrainer Eric Prins weer een competitiewedstrijd op sportpark Het Hoge Bos en wel tegen v.v. Ruinen.  Het team van trainer Bart Ester stond op een gedeelde 5e en 6e plaats, met 15 punten uit 10 wedstrijden. Afgelopen donderdagavond pakte s.v. HODO, tijdens de eerste competitiewedstrijd in 2022, de volle winst in de uitwedstrijd tegen Oranje Zwart uit Wanneperveen(0-4). De wedstrijd  stond onder leiding van de goede leidende scheidsrechter A.J. Benjamins uit Emmen.  

1e Helft:

Ook in een matige wedstrijd wist s.v. HODO de drie punten aan het totaal toe te voegen, 10 wedstrijden 25 punten met 25 voor en 7 tegentreffers. Beide ploegen begonnen voorzichtig en aftastend aan deze 10e competitiewedstrijd in de 3e klasse D(zondag). Na enkele gevaarlijke corners van Sander Danes en een schot van de spits, die rakelings naast ging. Toch was het HODO, met een licht veldoverwicht, die de score opende. Een prima pass van wederom Sander Danes op de snelle rechterspits Patrick Timmerman. De Hodo-spits kwam oog in oog met keeper Jarno van Belkum en scoorde beheerst.

In de 30e min. had Patrick Timmerman de 2-0 “op zijn schoen”. Een vrije trap van Sander Danes, op de rand van het strafschopgebied, werd  in eerste instantie gekeerd door de keeper van Belkum, vervolgens kreeg Patrick Timmerman, een mogelijkheid voor open doel, maar in plaats van tussen palen, ging zijn schot naast.

Kort voor rust was het de goed spelende en snelle linker spits Elmar van Belkum, die doorbrak. Zijn schot werd op de doellijn gered.

 

2e Helft:

Duidelijk was te zien, dat de mannen van trainer Bart Ester, na rust zich absoluut niet gewonnen gaven. Ruinen hanteerde veelal de lange bal, met name richting de snelle voorwaartsen. Overigens werd het onrustige en onzorgvuldige spel aan beide zijden er niet beter op. In de 65e min. kreeg Ricardo Benjamins, na een prima  genomen vrije trap, met een kopbal om de voorsprong uit te bouwen. Tot zeker twee keer toe, juichten de Hodo-aanhangers, voor de 2-0, maar de inzet werd telkens op de doellijn gekeerd. Zowel aan de zijde van s.v. HODO alsmede aan de zijde v.v. Ruinen werden er verse  krachten ingebracht. Duidelijk te zien was, dat bij beide teams, de doordeweekse wedstrijd van afgelopen donderdagavond, parten speelde. Uiteindelijk was het s.v HODO, die deze terechte overwinning “over de bekende streep trok”.Door deze overwinning, rest s.v. HODO nog 3 punten om zich als winnaar van de 1e periode in de 3e Klasse D te noemen.

Opstelling Hodo:

Marcel Pol, Jeffrey van Veen, Damian Strijker, Marc Boertien, Jorny Otten, Ricardo Benjamins, Justin Snippe, Stefan Kikkert(75e min. Donny Mol), ttJorn Smit(67e min. Pascal Engels), Patrick Timmerman en Sander Danes.

Man van de wedstrijd:  Djustin Snippe.

S.v. Hodo speelt donderdagavond, 17 maart a.s., thuis tegen v.v. Dwingeloo, aanvang 19.30 uur. 

Tekst: Bé Uiterwijk Winkel Foto: Marcel Uiterwijk

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord