Hollandscheveld en Dedemsvaart delen de punten

Het was vandaag het treffen van de nummer 8 en 9 van de ranglijst. Voor vv Hollandscheveld kon de wedstrijd niet mooier beginnen. Al binnen 2 minuten lag de bal achter de keeper van Dedemsvaart.
Door Jessica Mol
Het was Jan Hagen die naar de achterlijn opliep en de bal met veel moeite bij Roy Strijker kreeg, deze legde terug op Mathijs Snippe en hij schoot de bal verwoestend tegen de touwen. Daarna gaat de wedstrijd gelijk op en zit Hollandscheveld er fel op. Hiermee voorkomen ze dat de gasten aan voetballen toe komen.
En in de 23e minuut wordt dit beloond met nog een doelpunt. Jan Hagen krijgt de bal van Roy Strijker en loopt door richting hetbdoel en werkt keurig af, zo staat het binnen een half uur 2-0
Aan de andere kant wordt het spannend wanneer de terugspeelbal van Thom Koopman iets te zacht is , maar keeper Lennard Vos werkt weg. Net voor rust is het wederom Lennard Vos die handelend op moet treden en de aansluitingstreffer voorkomt.
Maar na rust komt deze toch, en ook netvzo snel als in de eerste helft, in de tweede minuut van de tweede helft komt Dedemsvaart op 2-1.
Het lijkt er op dat de gasten hier niet lang van kunnen genieten. Aan de andere kant een halve omhaal van Jan Hagen die geweerd wordt en de bal komt bij Roy Strijker. Zijn schot had iedereen al geteld, maar de bal wordt door een verdediger van de lijn gehaald.
Dedemsvaart voetbalt de tweede helft een stuk makkelijker en is duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. En deze valt dan ook in de 51e minuut. Met kunst – en vliegwerk probeert Hollandscheveld uit te verdedigen, maar de bal blijft hangen in de 16 en Dedemsvaart maakt hier dankbaar gebruik van en zo staan beide ploegen weer gelijk.
Goed doorjagen van Merlijn Odink en hij veroverd de bal en zet voor, het schot van Roy Strijker gaat net naast. Hollandscheveld komt dan goed weg wanneer Dedemsvaart op de paal schiet. De druk van Dedemsvaart wordt opgevoerd en Hollandscheveld heeft hier weinig grip meer op.
Even lijkt het erop dat Hollandschveld toch weer op voorsprong komt. Roy Strijker krijgt een vrije trap op randje 16. Hij haalt hard uit, maar de keeper red prima.
En voor Hollandscheveld wordt het billenknijpen in de laatste fase van de wedstrijd. Maar gelukkig is keeper Lennard Vos ook in vorm. Tot twee keer toe een goede redding van de goalie en in de 90e minuut komt de spits van Dedemsvaart één op één met Lennard Vos en ook nu weer een geweldige actie van de keeper van Hollandscheveld. En dan fluit de scheidsrechter af en blijft het 2-2.
Man van de wedstrijd: Lennard Vos
Volgende week zaterdag komt vv Hoogeveen op bezoek bij Hollandscheveld.  Deze wedstrijd wordt om 17.00 uur gespeeld.