Het Element (weer) erkend als fijne montessorischool voor kinderen uit Hoogeveen e.o.!

Donderdag 3 maart was het zover. Het Element aan De Karn 5 in Hoogeveen kreeg bezoek van het auditteam vanuit de Nederlandse Montessori Vereniging (NMV). Deze audits zijn het kwaliteitsmiddel waarop montessorischolen hun erkenning ontvangen als lid van deze vereniging en zijn het middel om kwaliteit te constateren en ontwikkelpunten vast te kunnen stellen vanuit het NMV. Na de groepsbezoeken, de gesprekken met de kinderen, ouders en het team koppelde de voorzitter van het auditteam aan het einde van de dag terug dat het bewonderingswaardig is hoe de school zich de afgelopen tijd heeft ontwikkeld. ‘Als je de school binnenkomt merk je gelijk dat er een gemoedelijke sfeer hangt onder de leerlingen en de teamleden. Hier word je blij van’ stelde het auditteam.

‘De laatste drie jaren is de school volop in ontwikkeling. Na een fijne beoordeling van de inspectie in maart 2020, wordt de inzet van ons enthousiaste team nu weer beloond met de positieve bevindingen van het auditteam van de NMV.’ zegt Sharon Broekroelofs, directeur van de school. Petronella Profijt, die al 17 jaar werkzaam is als leerkracht op de school, sluit daarbij aan: ‘De kinderen worden gezien en kunnen zichzelf zijn. Zij leren in samenspel met andere kinderen en leerkrachten in een kleurrijke leeromgeving waar ze zich ontwikkelen tot een zelfstandig denkend individu met een eigen mening en respect voor zichzelf en de ander.’. De positieve ontwikkelingen zijn ook terug te zien in het groeiende leerlingenaantal. ‘Steeds meer kinderen uit Hoogeveen e.o. mogen genieten van ons prachtige, eigentijdse montessorionderwijs “2.0.”’ stelt Broekroelofs.

Daarnaast gaat de school samenwerken met De Krentebloesem. Zij zullen vanaf medio mei 2022 een peuteropvang starten in hetzelfde gebouw. Om ouders, verzorgers en andere geïnteresseerden sfeer te laten proeven en kennis te laten maken met de school, het montessorionderwijs en De Krentebloesem wordt er op 12 april 2022 een open dag georganiseerd waar iedereen van harte welkom is!

Deel dit bericht!

Geef een antwoord