Kwiek is katachtig goed

Op zondag 27 februari 2022 speelt Kwiek een inhaalwedstrijd tegen de dames van Cirkeltijgers uit Groningen. De vorige wedstrijd in Groningen werd met ruime cijfers gewonnen door de Kwiekdames. De wedstrijd mistten de Hoogeveense een aantal speelsters waardoor er een beroep werd gedaan op Majory Stroeve en Dieuwertje Jansen, beide spelend in het tweede damesteam. Al vroeg in de wedstrijd nam Kwiek de voorsprong. Binnen 10 minuten was het 5-2. Vervolgens kreeg Cirkeltijgers meer kansen en deze werden ook benut. Majory Stroeve kon meerdere keren de cirkel vrij spelen, waaruit Kwiek doelpunten kon maken of penalty’s kon benutten. Nienke Vrieling kwam via break outs vaak in scorende positie. Dit kwam doordat Kwiek verdedigend vaak de bal kon onderscheppen. De verdediging stond de eerste helft als een huis. Daardoor kwam de ruststand op 13-8.
De wedstrijdbal werd deze keer aangeboden door JuMa Transport en Dienstverlening. Met deze gesponsorde bal begon de tweede helft. Keepster Dieuwertje Jansen nam plaats in het doel. De opdracht voor de dames van Kwiek was om meer creativiteit aan te brengen in de aanval. De verdediging was meer dan op orde. Er kon makkelijk gescoord worden door over de verdediging van Groningen heen te schieten. Hier moest meer gebruik van gemaakt worden. In de aanval werd er dan ook direct gescoord uit vrije ballen of simpele wissels van Kwiek. Corine Bijl kon de bal in de aanval onderscheppen waardoor de kwiekdames snel konden omschakelen naar de aanval en scoren via onder andere Esmee Kolk en Dyonne van Slochteren. Dieuwertje Jansen maakte een uitstekende invalbeurt waardoor Kwiek de voorsprong simpel kon behouden. Kwiek kon uitlopen tot 23-12. Vanaf toen kwam er wat zand in de aanvalsmotor van Kwiek. De tijgers uit Groningen hadden meer geluk en konden inlopen. Het gat was al geslagen, de overwinning van Kwiek is nooit in gevaar gekomen. Hierdoor eindigde de stand op 29-20.
Volgende week is dames 1 vrij, wel komt dames 2 weer in actie. Zij spelen in Erica om 13:40.