Noordscheschut laat punten liggen tegen ASV de Dijk

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut met 1 – 2 verloren tegen ASV de Dijk uit   Amsterdam. In een gelijkopgaande wedstrijd kwamen de bezoekers op voorsprong. Op slag van rust maakte Nick Koster gelijk. De tweede helft ging de thuisploeg op jacht naar de overwinning. Maar de bezoekers trokken uiteindelijk aan het langste eind.

Onder de stralende winterzon, trad Noordscheschut aan tegen een mede-degradatiekandidaat uit de Hoofdklasse B. Helaas kon oefenmeester Marc van Meel niet beschikken over een handvol basisspelers, vanwege corona of wintersport. Noordscheschut schoot uit de startblokken. Al binnen twee minuten kreeg men twee levensgrote kansen. Eerst een uitval via de linkerflank, de voorzet van Koster kon niet doeltreffend worden afgerond. Bij de daaropvolgende corner scheerde het leer andermaal voor alles en iedereen langs.

Amper een minuut later volge ook het eerste wapenfeit van De Dijk. De vrije trap verdween echter over het doel van Roy Boertien. Een levendige openingsfase.

In de 8e minuut brak Danny Kiekebelt goed door via de rechterkant. Zijn perfect aangesneden voorzet belandde voor de voeten van Koster. Maar vanuit kansrijke positie wist Koster niet doeltreffend af te ronden. Noordscheschut speelde, als altijd, met een gezonde dosis inzet en zat de tegenstander flink op de huid. Té flink volgens de pedant leidende leidsman, want hij strooide er lustig op los met gele prenten aan Noordscheschut-spelers.

Dit resulteerde tot veel irritaties over en weer.

In de 34e minuut was knullig balverlies op het middenveld van Noordscheschut de inleiding voor de 0 – 1. De spits van de bezoekers kwam  in balbezit, draaide weg en schoot vanaf twintig meter snoeihard raak in de bovenhoek. Na deze domper rechtte Noordscheschut de rug en ging meteen op jacht naar de gelijkmaker. Op slag van rust bereikte een voorzet vanaf de rechterkant het hoofd van Kevin van Dalen. Die verlengde het speeltuig en deze belandde voor de voeten van Koster, die vanuit een moeilijke hoek alsnog binnenkant paal wist raak te schieten. De verdiende gelijkmaker een feit.

De tweede helft was amper twee minuten uit, of Bjorn Schonewille was dichtbij de 2-1. Echter voordat Schonewille doeltreffend kon afdrukken werd het leer van zijn voeten geplukt. In de 55e minuut leek de sterk spelende Koster alsnog de 2-1 te maken. Maar  zijn treffer werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Na een klein uur dook Koster andermaal op voor het vijandige doel. Ditmaal had de keeper wel antwoord. Na ruim een uur spelen,  maakten de gasten vanuit het niets de 1 – 2. Een corner zorgde voor een hachelijke situatie voor het doel van Boertien. En van dichtbij kwamen de Amsterdammers opnieuw op voorsprong.

Noordscheschut trok andermaal ten strijde om de score weer gelijk te trekken. De bezoekers waren zich bewust van het feit dat de culturele sector na lange tijd van afwezigheid weer geopend was. Het theater wat men liet zien binnen de lijnen, zou de gemiddelde derdejaars student van de Toneelschool Amsterdam jaloers doen opkijken. De bezoekers konden echter, zoals de hele middag al, rekenen op steun van de scheidsrechter, duidelijk liefhebber van een goed stuk Amsterdams theater. Op velerlei manieren werd het spel vertraagd of ontregeld.

Toch was Noordscheschut in de 84e minuut dicht bij de gelijkmaker. Een voorzet van Aron Boer bereikte het hoofd van Kiekebelt. Op enkele meters van het doel ging diens kopbal centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Dichterbij kwam Noordscheschut niet, ondanks enkele wisselingen van Van Meel. Kort voor het eindsignaal moest de immer ijverige Robin Sikken nog wel inrukken met een directe rode kaart. Na een iets te enthousiast ingezette tackle ging er eindelijk een speler van De Dijk met een gegronde reden ter aarde.

De derde wedstrijd op rij waarin Noordscheschut meer dan genoeg partij bood. Helaas kreeg men vandaag andermaal geen loon naar werken.