Hoogeveen zaterdag hervat competitie met zege

Hoogeveen zaterdag is de hervatting van de competitie schadevrij doorgekomen. De ploeg van trainer Niels van ’t Hoog won in eigen huis de topper tegen Lutten met 4-1. Cruciaal was de rode kaart van Lutten-doelman Lars Mulder op slag van rust.

Hoogeveen leidde op dat moment met 1-0. Sander van Veen kwam op de rand van de zestien in botsing met de Lutter goalie. Scheidsrechter Bert Volders oordeelde dat het een overtreding was van Mulder en trok meteen rood. Op de beelden van Hoogeveen TV was te zien dat dit ten onrechte was, aangezien de goalie net iets eerder bij de bal was. Dat de leidsman het anders zag, viel echter te billelijken.

Verrast door speelwijze

In het eerste half uur was er sprake van een gelijk opgaande strijd en waren beide ploegen zoekende. “We werden een beetje verrast door hun speelwijze. De backs zetten hoog druk en dat hadden we niet verwacht. We hadden vooraf gedacht dat ze wat compacter zouden spelen. Naarmate de eerste helft vorderde kregen we meer grip en hadden we de wedstrijd onder controle”, keek trainer Niels van ’t Hoog na afloop terug.
Na een half uur werd Hoogeveen ook steeds dreigender en bewees het met Uçan en Van Veen twee gevaarlijke aanvallers te hebben. Laatstgenoemde opende de score na 38 minuten na een fraaie assist van Twan Reinders.

Prachtige bal

Na de rode kaart moest veldspeler Jan van den Berg het doel gaan verdedigen bij Lutten. Al na vijf minuten in de tweede helft had hij opnieuw het nakijken. Met een prachtige bal op gevoel bediende Jelmer Wierenga de met het hoofd scorende Ismail Uçan. Van den Berg liet hierna zien wel degelijk over keeperskwaliteiten te beschikken, maar moest na ruim een uur opnieuw zijn meerder erkennen in Sander van Veen.
Hoogeveen nam hierna gas terug en het dappere Lutten scoorde via Frank Altena een kwartier voor tijd nog de eretreffer. Verslag, samenvatting + reacties: Gerjo Stegeman – Foto’s: Albert Stegeman