Politiek

Kiek ons buurthuis, fotowedstrijd PvdA Hoogeveen

HOOGEVEEN – Onder de naam ‘Kiek ons buurthuis’ organiseert PvdA Hoogeveen een fotowedstrijd. De partij vraagt hiermee opnieuw aandacht voor buurt- en dorpshuizen, nadat een meerderheid van de gemeenteraad besloot te bezuinigen op deze voorzieningen.

 

“Een foto van het gebouw, een foto van een activiteit. Een foto van nu, een foto van vroeger. Alles kan en alles mag. We laten ons graag verrassen”, vertelt PvdA-lijsttrekker Stan van Eck. Onder alle deelnemers van de fotowedstrijd ‘Kiek ons buurthuis’ wordt een waardebon van vijftig euro verloot. De winnaar krijgt zijn of haar prijs uitgereikt tijdens de verkiezingsmarkt op 12 maart in de Hoofdstraat in Hoogeveen.

Foto’s voor ‘Kiek ons buurthuis’ kunnen ingestuurd worden naar het e-mailadres fotobuurthuis@gmail.com De uiterste inzenddatum is 10 maart.

Boemerang

“Ontmoeten en verbinden zijn twee belangrijke begrippen die onlosmakelijk aan buurt- en dorpshuizen zijn verbonden. Daar bezuinig je niet op”, licht PvdA-er Van Eck de actie toe. “Dat de meerderheid van de gemeenteraad heeft ingestemd met bezuinigingen, alleen PvdA en SP waren tegen, is voor ons onbegrijpelijk. De bezuinigingen van nu keren later als een boemerang terug. Activiteiten vallen stil, de samenhang in een buurt verdwijnt en mensen zullen vereenzamen.”

“Toneelvoorstellingen, kaart- en biljartcompetities, sportactiviteiten, samen koken, er gebeurt zoveel in de buurt- en dorpshuizen. En als het aan ons ligt, breiden we de functie juist uit. Ontwikkel flexwerkplekken voor zelfstandig ondernemers en regel dat zorgverleners er spreekuren houden. En altijd moet een buurt- of dorpshuis gewoon open blijven om even binnen te lopen voor een kopje koffie en een praatje.”

Petitie

Onlangs begon de Hoogeveense PvdA een petitie om de bezuinigingen op buurt- en dorpshuizen van tafel te halen. De petitie kan nog steeds getekend worden op: www.handenafvanonsbuurthuis.nl

Geef een reactie