Auto stelselmatig vernield door hangjeugd: Buurt is het zat

Hoogeveen – De eigenaar van de Opel Corsa op de foto is inmiddels moedeloos van alle vernielingen die aan haar auto worden gepleegd. De auto staat geparkeerd in de open garage aan de Groenling in de wijk Wolfsbos. Ook afgelopen weekend was het weer raak. Blikjes bier overal en nergens op en onder de auto en kastje die in de overkapping staat. Spiegelkapjes vernield, nummerbord en auto vernield.

Niet alleen de eigenaar is het helemaal zat, ook de buurt  in de omgeving van de Groenling is helemaal klaar met de overlast gevende hangjeugd. Het is elke keer dezelfde auto die slachtoffer is van de vernielzuchtige jeugd. Volgens omstanders is het echter niet steeds het zelfde groepje wat de vernielingen pleegt, maar zijn het diverse groepjes of individuen. Er is meermaals aangifte gedaan bij de politie van vernieling en overlast, maar tot op heden is het voor de politie geen geval van prioriteit en wordt er niks met het probleem gedaan.

Ook de woningbouw liet niks van zich horen. Na jaren heen en weer gesteggel met Domesta wordt er hopelijk eindelijk wat aan de overlast gedaan, aldus de buurman. De hangjeugd moet geen toegang meer krijgen tot de auto’s en het overkapte gedeelte, zodat dit niet meer kan gebeuren. Volgens de buurt houdt het overlast in dat er veel bier word gedronken, wiet word gerookt, lawaai wordt gemaakt en dat de jeugd veel rommel achter laat.

Wanneer de jeugd word aangesproken op het gedrag volgt er een grote mond. Hierop besluiten veel mensen er niks meer van te zeggen, nadat het één en ander is geëscaleerd met een huurder en een overlast gever. Niet alleen het bier brengt overlast mee, ook het plassen brengt de nodige ongemakken mee zoals urine en stankoverlast.

Domesta heeft aangegeven met het probleem bezig te zijn. Handhaving zou vaker komen controleren, echter is die nog geen enkele keer gesignaleerd. De bewoners roepen dan ook op tot een oplossing, zij zouden graag rustig wonen in het appartementencomplex maar het plezier gaat er zo wel van af.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord