Wat minder zorgen bij VIOS

Dat na regen zonneschijn komt, lijkt op dit moment ook voor VIOS te gelden.In de vorige Pr8veld meldden wij dat de financiële situatie bij VIOS na de fatale brand van eind 2020 niet rooskleurig was. Maar na een aantal financiële meevallers staan de gezichten van de bestuursleden toch wat opgewekter.

Na de succesvolle crowdfunding actie van Wout Smit begin 2021, bleken de kosten toch nog veel hoger dan de inkomsten. De prijzen van grondstoffen stegen schrikbarend en de leges voor de vergunningen waren verschrikkelijk hoog.
Maar het tij keerde …
Inmiddels heeft de gemeente de bedragen die in rekening waren gebracht voor het verkrijgen van vergunningen kwijtgescholden.
Bij de PLUS sponsoractie sprokkelde VIOS de meeste punten bij elkaar en kreeg een prachtig bedrag van € 1281,- overhandigd.
Als klap op de vuurpijl kreeg VIOS via het fonds Vitaal Platteland ( het fonds van de provincie Drenthe dat dorpsinitiatieven ondersteunt) een bedrag van € 17.500,- uit handen van wethouder ten Kate van de gemeente Hoogeveen.
De Smederijen zegde een bedrag toe van € 1000,-
En nu kan men bij de COOP door statiegeld te doneren meehelpen om de inventaris voor de nieuwe kantine te bekostigen.
De financiële zorgen zijn nog niet voorbij, maar het bestuur is geweldig blij met de meevallers die er dan toch zijn gekomen.
Verder gaat het met de bouw naar wens. Vrijwilligers hebben de fundering gemetseld en het beton is gestort. Zodra het mogelijk is, worden de werkzaamheden voortgezet.
Er zijn momenteel zo’n dertig vrijwilligers, maar als iemand zich geroepen voelt om mee te helpen, bel naar Albert op nummer 06 21 99 92 92.
Al is er dit winter dan nog geen kantine, de ijsbaan is wel klaar voor een nieuw seizoen. Laat de vorst maar komen!

 

Op de foto: Wethouder ten Kate overhandigt de cheque uit de pot Vitaal Platteland van de provincie Drenthe. (Eigen foto) Bron pr8veld

Deel dit bericht!

Geef een antwoord