Noordscheschut geeft voorsprong uit handen in Nijkerk

zaterdag mocht Noordscheschut aantreden in en tegen Nijkerk. Na een flitsende start stond de equipe van Marc van Meel op een 0 – 2 voorsprong. Deze verdween de tweede helft als sneeuw voor de zon. In blessuretijd mocht men andermaal aanleggen voor een strafschop. Deze werd jammerlijk gemist.
Noordscheschut schoot uit de startblokken, in een winderig Nijkerk. Na een vrije trap vanaf de rechterkant, kopte Robin Sikken het leer in de doelmond. De bal belandde voor de voeten van Mees Vos die snoeihard de 0 – 1 tegen de touwen joeg. Amper twee minuten later opnieuw een grote kans voor Noordscheschut. Vos dook oog in oog op voor de keeper. Hij besloot om het speeltuig af te spelen naar Nick Koster, waar zelf afdrukken misschien een betere optie was geweest. Grote mogelijkheid op de 0 – 2 tenietgedaan. In de 11e minuut kwam de tweede treffer alsnog op het scorebord. Na een handsbal van de gastheren wees de leidsman gedecideerd naar de stip. Jos Kroezen wist wel raad met deze buitenkans en schoot beheerst de 0 – 2 binnen. Noordscheschut op rozen, hoe toepasselijk in de week van Valentijnsdag. Na ruim een kwartier spelen kwam Koster oog in oog met de keeper, na een bekeken steekpass van Jesse Steenbergen. Maar de inzet van Koster verdween enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal.
Na deze mogelijkheid leek te thuisploeg langzaamaan te zijn wakkergeschud. Na een klein half uur spelen bracht Roy Boertien moeizaam redding op een lage schuiver. Nijkerk schakelde een tandje bij.
Men creëerde enkele doelpogingen, maar deze konden vooralsnog Boertien niet verontrusten. Bij de spaarzame uitvallen was
Noordscheschut ongelukkig in eindpass, de ruimte lag er wel. In de 39e minuut kon een wereldredding Boertien, op volley van dichtbij, de gelijkmaker voorkomen.
In deze fase vrouwen en kinderen eerst voor de Schutters. Op slag van rust kreeg men nog wel een levensgrote kans. Vos kwam enkele centimeters tekort om van dichtbij doeltreffend binnen te koppen. De rust in met een 0 – 2 voorsprong, ongekende weelde.
Het eerste kwartier na rust kwam Noordscheschut ongeschonden door. Na een uur spelen zorgde een scherp aangesneden vrije bal van Steenbergen voor gevaar. De kopbal van Danny Kiekebelt belandde in de handen van de keeper.
Aan de andere zijde redde Boertien na een scrimmage voor de goal. Toch kon na ruim een uur spelen de 1-2 niet worden voorkomen. Een voorzet vanaf rechts werd bij de eerste paal binnen geknikt. De thuisploeg ging naarstig op jacht naar de gelijkmaker en deze viel spoedig. Een tackle van Sikken werd bestraft, penalty, en deze werd onberispelijk binnen geschoten.
In de 81e minuut sloeg het noodlot andermaal toe. Een voorzet vanaf links werd ongelukkig verlengd, waardoor de defensie uit positie stond. Zodoende kon van dichtbij de 3 – 2 worden binnen geschoven.
Met een een driedubbele wissel probeerde Van Meel alsnog het tij te keren. Noordscheschut drong aan en kreeg, na een overtreding binnen de beruchte lijnen, voor de tweede maal een strafschop toegekend. Opnieuw ontfermde Kroezen zich over deze buitenkans. Ditmaal spatte zijn penalty jammerlijk uiteen op de deklat. Enkele minuten later vond de leidsman het welletjes geweest en floot de wedstrijd tot een einde.
Ook deze speelronde weer gevochten als leeuwen. Het bleek echter niet voldoende.