Algemeen

Storm Eunice, the day after! Inclusief ingezonden foto’s.

Hoogeveen – Zijn we allemaal bijgekomen van storm Eunice? De storm die toch wel behoorlijk hard onze gemeente teisterde. De storm waarvoor wij het dit keer echt over eens waren, dit wordt een storm om in de gaten te houden. 

Door Mark Otten.

Dagenlang hield ik weerkaarten en weermodellen in de gaten, dagen lang stroomde adrenaline door mijn lijf, want gaat dit echt gebeuren? Komt er echt een storm waarvan iedereen dacht, ach joh, alweer storm in een glas water. Niets was minder waar, integendeel. Storm Eunice heeft flink huisgehouden in Nederland. Helaas waren er in Nederland 4 dodelijke slachtoffers te betreuren en was er uiteraard heel veel materiele schade.

 

 

Eunice “bezocht” uiteraard ook onze gemeente Hoogeveen en is er hier ook veel schade ontstaan aan woningen, straatmeubilair en de natuur. Tientallen bomen zijn er omgevallen, wegen zijn bezaaid met takken, dakpannen die van daken afgewaaid zijn, boshokjes die kapot gewaaid zijn, verwoeste gevels, beschadigde auto’s en ga zo maar door.  Met windsnelheden ver boven de 100km per uur was dit een echte killer te noemen, windsnelheden tot bijna 150km per uur, Hoogeveen noteerde een windstoot van maar liefst 132km per uur, echt imposant! Deze storm was een reden om een noodmelding/NL-Alert per sms te doen vanwege gevaarlijk weer, code rood was daarom voor een groot gedeelte van het land vanzelfsprekend. Overigens bestaat er een grote kans dat er van zondag op maandag wederom een storm aan land komt, hierover meer in een nieuw bericht later.

Wij vroegen of jullie, onze trouwe lezers, foto’s wilden insturen van omgevallen bomen, kapotte schuttingen of andere schades. Hier werd veel gehoor aan gegeven, daarvoor dank.

Ik heb mijn best gedaan om bij iedere foto de naam van de fotomaker erbij te zetten. Mocht het zo zijn dat uw naam niet bij de foto staat en dat had u graag gewild, laat het ons weten, dan passen we dit aan.

 

 

 

Geef een reactie