Zwemplas Schoonhoven in top 3 natuurplassen in de provincie Drenthe

Hollandscheveld – ‘Loungemuziek, een strandtent en een gigantisch mooi wit strand dat van alle gemakken is voorzien. Hollandscheveld heeft het met zwemplas Schoonhoven goed voor elkaar,’ zo bericht Dagblad van het Noorden.

Dagblad van het Noorden testte gratis toegankelijke natuurplassen in Drenthe. De beoordeling luidt: ‘Nooit meer naar Spanje. Het strand is hier groter, het water helderder en er zijn geen mensenmassa’s te bekennen.’ Schoonhoven in Hollandscheveld eindigt na ’t Nije Hemelriek en De Zandpol op een derde plek. Over Schoonhoven: ‘De plas is verdeeld in drie gedeelten: een kinderplas, een volwassenenplas en een surfdeel. Er zijn twee kabelbanen, talloze speeltoestellen, een beachvolleybalnet en nog veel meer. Groot pluspunt waardoor Schoonhoven zeer hoog eindigt: genoeg schaduwplekken. In de horeca zijn de mensen weer buitengewoon vriendelijk.’

Trots
Wethouder Erik Giethoorn is trots op deze derde plek en vooral op het personeel dat door de krant wordt omschreven als ‘buitengewoon vriendelijk’. Dat verdient een bloemetje. Wethouder Giethoorn heeft daarom een bloemetje overhandigd om de mensen te feliciteren met hun derde plek en zijn waardering uit te spreken over hun inzet en betrokkenheid.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord