Onstuimige kust IJmuiden - Mark Otten
Algemeen

Zeer onstuimig weer voor dit weekend.

Komt er echt weer een storm dit weekend? Of zal het, zoals velen zeggen, een storm in een glas water zijn? Ik ben er van overtuigd dat het aankomend weekend erg onstuimig zal gaan verlopen.

Volgens de berekeningen van (internationale) weermodellen zoals de, Amerikaanse, Duitse, Engelse en Franse modellen gaat het stormen dit weekend en niet zo’n klein beetje ook. Meerdere stormen zullen over de Benelux en Duitsland razen. Vanavond zal de wind aantrekken en zal vooral in de kust hard zijn, wij zullen in Hoogeveen niet zoveel last van hebben. De kust zal het lastig krijgen, met golven van 5.5 meter hoog. De duinen zijn helaas nog niet hersteld na de laatste storm Corrie, deze zijn nog aardig beschadigd.

 

Kapot gewaaide duinen – Mark Otten

 

De voorspellingen:

Woensdag, storm Dudley:
Vanavond zal de wind wat aantrekken, aan de kust harde wind. Voor Hoogeveen niet van belang.

Donderdag, storm Dudley:
Donderdag zal het gedurende de gehele dag hard waaien, 70-80 km per uur. De bomen en de grond zijn vanwege de regen verzadigd en daardoor kan er sneller schade ontstaan.

Vrijdag, Storm Eunice: 
Vrijdagochtend zal het relatief rustig zijn qua wind, de zogenaamde stilte voor de storm. Vrijdagmiddag rond 13:00 trekt er een nieuwe storm over het land. Vanuit het westen zal de wind enorm toenemen, aan de kust tot 140/150 km per uur. Er zijn zelfs modellen die tot de 170km per uur berekenen, ongekend! Rond 15:00/16:00 uur zal vrijwel het gehele land last hebben van de enorm harde wind en windstoten die over het land zullen razen. In Duitsland waarschuwen ze voor orkaanachtige omstandigheden, zeer bijzonder.
De gehele avond en begin van de nacht zal het zeer onstuimig zijn.

Zaterdag, storm Eunice:
Zaterdag zal het de gehele dag nog onstuimig zijn. Bomen en takken zijn waarschijnlijk verzwakt door de harde wind, kijk uit voor vallende takken.

 

Zondag en maandag zou er waarschijnlijk een nieuwe storm komen, storm Franklin. Ook nu weer veel wind en harde windstoten, maar dit is nog te ver weg.

 

Zal het weer een storm in een glas water zijn? Ik denk van niet, maar wees daarom toch voorbereid, zet spullen binnen die makkelijk weg kunnen waaien.

 

Bron: Kachelmannwetter.com

 

Bron: ESTOFEX

 

BRON: WXCHARTS.COM

 

Geef een reactie