Sport

Jeugdschutters SV de Vrijheid scoren goed op Afdelingskampioenschap kleinkaliber geweer

Hoogeveen – Lindsay van de Weerd, Stijn van Schie en Stefan van de Belt, jeugdschutters bij SV de Vrijheid in Hoogeveen, hebben dit weekend meegedaan aan het Afdelingskampioenschap Drenthe kleinkaliber vrij geweer liggend 50 meter, dat georganiseerd werd in Hoogeveen door Schietsportvereniging de Vrijheid.

 

De drie jeugdschutters hebben op het AK goed geschoten. Alle drie hebben ze een medaille gehaald en maar liefst twee hebben hun persoonlijk record verbeterd. Daarnaast zijn ze met zijn drieën als team ook nog eens Afdelingskampioen geworden met een score van 1615 punten samen.

Stefan van de Belt wist met een score van 572 punten de eerste plaats te behalen en is daarmee afdelingskampioen bij de junioren geworden.

De tweede plaats werd behaald door Stijn van Schie met een persoonlijk record van 541 punten.

Met een persoonlijk record van 502 punten is Lindsay van de Weerd geëindigd op de derde plaats.

 

Voor Stijn die nu ongeveer een half jaar kleinkaliber geweer schiet, was dit het eerste Afdelingskampioenschap waar hij aan mee heeft gedaan en was dit een hele ervaring.

 

Niet alleen de junioren van SV de Vrijheid deden mee. Bij de senioren werd Léon van Schie afdelingskampioen met een score van 576 punten.

 

Voor SV de Vrijheid die ieder wedstrijdseizoen meerdere pistoolwedstijden, een precisiegeweer wedstrijd en zwartkruitwedstrijden organiseert was dit de eerste keer dat er een kleinkaliber vrij geweer wedstrijd georganiseerd werd. Er kan tevreden terug gekeken worden op deze wedstrijd en we hopen in de toekomst op nog meer deelnemers.

 

Op zaterdag 2 en zondag 3 april zullen er ook meerdere schutters namens SV de Vrijheid uitkomen op het Districtskampioenschap kleinkaliber vrij geweer liggend 50 meter tijdens Schietsport Regionaal wat gehouden wordt op het Schietsportcentrum Emmen.

 

Daarnaast werd er op de zaterdag ook nog een Afdelingskampioenschap kleinkaliber pistool 10 meter geschoten bij de Vrijheid.  Aan dit kampioenschap deden negen schutters van de Vrijheid mee waarvan er twee afdelingskampioen werden, drie schutters behaalden een 2e plaats en één schutter wist een 3e plaats te halen.

 

Bij de senioren Hoofdklasse wist J.R. Oost een 2e plaats te halen met 350 punten en J.G. Everts werd met 223 punten 6e in deze klasse.

In de senioren B-klasse werd R. Kraijesteijn met 296 punten afdelingskampioen en wist R.W. Bomert met 282 punten een 2e plaats te halen.

 

Bij de senioren C-klasse werd C. Boersma met een score van 280 punten afdelingskampioen, M. Vos haalde met 218 punten een 4e plaats en T. Meijerhof werd met 214 punten 5e.

 

Bij de veteranen Hoofdklasse wist W. Huttinga met 294 punten een 2e plaats te halen en werd J. Hintzbergen met 223 punten 3e.

Wie eens kennis wil maken met de schietsport is van harte welkom bij SV de Vrijheid aan de Achteromsedijk 8c in Hoogeveen. Men kan vrijblijvend langskomen op de donderdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur of op de zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen